Glutenfri Polsk Poppy Frö Roll (Makowiec Bez Glutena) Recept

När en läsare frågade mig om en glutenfri version av vallmofrö, den mest traditionella av alla östeuropeiska efterrätter, vände jag mig till Miriam Pearl, författaren till Delicious Without, som är en expert på att arbeta med glutenfri mjöl. Hon konverterade mitt recept till denna läckra glutenfria version. Här är vad Miriam hade att säga:

"Allt jag gjorde var att ersätta 1 paket med torrjäst med 1 matsked torrjäst, ersätt 8 koppar allmjölksmjöl med 8 koppar Better Batter All-Purpose Glutenfri mjöl (om du bor i Kanada kan Better Batter-produkter köpas via Delicious Without) som har xantangummi men jag lade till en extra 2 tsk xantan till det. Resten av receptet är detsamma. Eftersom glutenfri är tyngre behöver den mer jäst att lyfta upp det. "

Eftersom Miriams företag är en icke-mejerimiljö använder hon rismjölk i stället för vanlig mjölk och jordbalans Vegan Buttery Sticks i stället för smör i mitt recept och det fungerar bra. Här är mer av mina östeuropeiska Vegan / Vegetarisk / Glutenfri Recept .

Om du inte vill göra din egen vallmofyllning kan du ersätta 2 11-uns burkar.


Följ Miriam på Facebook. Och här är en stor bild av Miriam Pearl Gluten-Free Polish Poppy Seed Roll.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör din egen vallmofyllning (tillval)

Gör degen

  1. Lös i en liten värmebeständig skål i 1/2 kopp varm mjölk och lägg åt sidan.
  2. I skålen av en stativblandare eller en stor skål kombinerar mjöl, xantangummi, socker, salt och ägg. Tillsätt kvarvarande 1 1/2 koppar varm mjölk, smör och jästblandning. Med paddlefästet, eller för hand, slå till jämnt. Degen kommer att vara kladdig vid denna tidpunkt.
  1. Skrapa deg i en ren, smord skål. Strö över toppen med lite mjöl och lock. Låt stå på en varm plats i 1 timme eller tills dubbelt i storlek, eller följ den här Snabba Tips för att minska uppstigningstiden.
  2. Kasta ner deg och vänd ut på en mjölad yta. Dela degen i halva och formar varje halv i en rektangel.
  3. Sprid 1 eller hälften av fyllningen du gjorde på varje rektangel av deg och rulla upp som en gelérulle. Vänd ändarna under så fyllning kommer inte läcka ut.
  4. Placera på en pergamentfodrad eller smurt gryta, täck och låt uppstå till dubbelt i storlek.
  5. Värm ugnen till 350 grader. Borsta toppar av rullar med ytterligare smält smör. Baka 45 till 60 minuter eller tills rullarna är guldbruna.
  6. Avlägsna från ugnen och svalna. Dammrullar med konditorisocker, om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 220
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 50 mg
Natrium 70 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)