Barnvänligt Glutenfritt Spaghetti Recept

Glutenfri spaghetti är snabb, lätt och läcker tack vare det stora antalet glutenfria produkter på marknaden idag.

Detta är ett grundläggande recept perfekt för barn och perfekt för de upptagna veckodagen när du inte har lyxen på prep tid i köket. När vattnet kokar och pasta matlagar, förbered såsen så allting görs samtidigt.

När det gäller glutenfri pasta, tenderar ett varumärke som använder en blandning av ingredienser, såsom majs och quinoa, att vara ett bättre val än rent pasta med brun ris som kan bli gummy. En glutenfri blandning ger en al dente konsistens som ligger nära "vanlig" pasta. Det här är naturligtvis en fråga om preferens. Om du gillar pasta med brun ris, med alla medel, mangia !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka glutenfri spaghetti enligt paketets anvisningar. Dränera. Kasta med 1 matsked olivolja för att förhindra att nudlarna sticker ihop.
  2. När pastaen lagar mat, kvarstår det 1 matsked olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt nötköttet och koka tills det är brunat, använd en träsked eller fast spatel för att bryta isär nötköttet när det lagar mat.
  3. Lägg till ditt val av glutenfri marinarsås och valfri basilika till stekpannan. Smäll i ca 15 minuter, tills den är uppvärmd, krydda till smak med salt och peppar.
  1. Servera sås över varm spaghetti strö med nybakad parmesanost.

Obs! Du kan verkligen göra detta recept köttfritt genom att utelämna nötköttet.

variationer

Medan såsen i detta recept använder nötkött kan du verkligen byta med mager kalkon. Du kan också göra detta recept köttfritt, utelämna köttet helt för en enkel sås med stor smak.

För en sås med en extra kick, lägg till en ledtråd (eller mer beroende på din värmtolerans) av krossad rödpeppar. För en lite ostigare sås, lägg till parmesanost till såsen som den simmrar såväl som på toppen som en garnering.

Påminnelse

Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för verifiering.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 680
Totalt fett 29 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 121 mg
Natrium 1,326 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 6 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)