Crockpot ananas glaserad skinka

Denna underbara söt- och tartglasyr kan användas med vilken skinka som helst, oavsett om du lagar mat i crockpotten eller i ugnen eller på grillen. Om du ska använda en långkokare, se till att den skinka du köper passar lätt i din crockpot med en tum eller så kvar runt kanterna så köttet köks jämnt.

Du måste köpa en helt kokt skinka för detta recept, eftersom crockpot inte kommer att laga en rå bit av fläsk så stor genom en säker tid. Läs etiketten varje gång du köper en skinka; det kommer att säga om det är helt kokt och redo att äta eller behöver mer matlagning.

Ett annat alternativ är att göra ananassåsen och servera den, varm, med skinkan, kall och skivad. Temperaturkontrasten skulle vara underbar, och effekten är nästan densamma.

Och se till att kolla in min samling recept för efterlämnad skinka. Det är en av de bästa delarna av att köpa en stor skinka! Rester kan hållas i kylskåpet upp till 3 dagar; frys sedan dem.

Denna skinka bör förstås serveras med det bästa scallopedpotatisreceptet , en gelatinsallad eller två, en grön sallad och några ömma och fluffiga middagrullar för en underbar semester eller julmiddag. Till efterrätt gillar jag att servera ett val av pajer. Angel Cheesecake Pie är min all-time favorit, eller välja en utsökt Pecan Pie.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera mjölet i en crockpot säker matlagningspåse. Smaka lätt på skinkans yta.

Placera skinkan i påsen med mjölet, tätningsväskan och vänd på skinkan jämnt på alla sidor.

Sedan, i en mellanskockpanna, kombinera ananas, reserverad ananasjuice, majsstärkelse, äppelgel, citronsaft och mald kanel och blanda med vispvisk.

Koka och rör om medelhög värme tills majsstärken löses och blandningen förtorkar.

Koka och simma i 1 minut.

Häll såsen över skinkan i kokplattan. Placera påsen, skinkan och allt i en 6-kvarts crockpot, täck och koka på låg i 8-10 timmar tills skinkan är varm och öm.

Om du har en nyare varmare matlagnings crockpot , kontrollera skinkan efter 7 timmar. Det ska vara 160 ° F på en kötttermometer.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 358
Totalt fett 16 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 123 mg
Natrium 2.290 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 3 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)