Gammaldags grönsakssockersoppa

Denna gammaldags grönsaksbiffsoppa kan inte vara fint, men det är en smakfull, tillfredsställande soppa som kommer att glädja och glädja hela familjen. Detta recept gör ett stort parti, men resteren kommer inte att slösa bort. soppan är ännu bättre nästa dag!

Beef shanks, som ibland kallas "soppa ben", lägger till utmärkt smak för soppor och grytor. Nötköttskalvar erbjuder vanligtvis en generös mängd kött. Om benen inte är köttig, lägg till ett pund tärnad chuck eller runda och skär den med nötköttskalvarna.

Soppa är också mångsidig. Gärna lägga till några andra grönsaker i soppen om du vill. Tillsätt frysta ärter eller blandade grönsaker cirka 30 minuter innan soppan är klar. Eller lägg till lite tärnade rutabaga och persilja tillsammans med morötter och potatis.

Om du använder nötkött i stället för vatten, försök använda osaltat eller lågt natrium och smaka på lagret innan du lägger till salt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm bacon-drypparna eller oljan i en stor nederländsk ugn eller stockpot över medelhög värme. Tillsätt biffens shanks och laga, vrida, tills brunnen är brunad på båda sidor.
  2. Täck biffen med vattnet eller lagret; koka över hög värme.
  3. Skala och hugga löken.
  4. Tillsätt 1 tsk kosher salt, 1/4 tesked peppar och den hackade löken till nötköttet; täcka pannan och simma i 2 timmar.
  5. Under tiden, ca 15 minuter innan de 2 timmarna är upp, skalla och skiv morötterna tunt (ungefär 1/4 tum). Trim de gröna bönorna och skär dem i 2-tums längder. Skala potatisarna, om så önskas, och skär dem i 1/2-tums tärning. Skiv selleri tunt.
  1. Tillsätt de återstående grönsakerna, tärnade tomater och ris till nötköttet och lökarna.
  2. Täck pannan och simma i ca 1 timme längre. Ta bort kött från benen; kassera benen. Tärna köttet och lägg det tillbaka till soppa.
  3. Smaka på soppen och justera kryddorna, efter behov.
  4. Rör persiljan i soppan och servera varma med kex eller crusty bröd eller rullar.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 519
Totalt fett 22 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 162 mg
Natrium 420 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 57 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)