Triple Meatloaf med Tangy Ketchupglas

Vi kallar detta en "trippel" köttfärs, eftersom den är gjord med nötkött, fläsk och kalvkött. Du får det bästa resultatet med ett pund av nötkött ( markchuck är idealisk) och en halv pund vart och ett av marken fläskkött och slipat kalvkött. Men du kan använda lika delar (2/3 pund av varje) om det är lättare.

Vi använder också tomatjuice eller kärnmjölk för att fukta köttfärgen, eftersom de ger mer smak än helmjölk. Men om mjölk är allt du har, är det fortfarande bra. Om du använder tomatjuice kommer det att ge den färdiga köttfärgen en liten rödaktig nyans, men låt inte det oroa dig. Så länge köttlovens inre temperatur når 160 F, är den kokad hela vägen.

OBS! När det gäller salt och peppar uppmanar recepten dig vanligtvis att "krydda till smak". Men med köttfärs måste du krydda det innan du baka det, och inte alla är bekväma smaka på råjordkött - med rå ägg tillsatt för gott mått. Därför tillhandahåller vi riktlinjemätningar här, men hela meningen med att "smaka" är att människor har olika smakpreferenser, och en allmän riktlinje kommer inte att fungera för alla.

Men: Du kan bara mikrovågsugn en nypa av den uncooked meatloaf för provsmakning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Skär brödet i kuber och kombinera det med mjölken (eller tomatjuice) i en skål. Koka upp det tills det bildar en tjock pasta.
  3. Smörj lök, selleri och vitlök i lite olja tills löken är genomskinliga. Avlägsna från värme och lägg åt sidan så att de har chans att svalna.
  4. I en stor skål kombinerar du markköttet med ägg och hackad persilja.
  5. Lägg brödblandningen (som kallas panada förresten) och lök-selleri-vitlökblandningen och kombinera tills alla ingredienser blandas grundligt. Jag finner att mina nakna händer är bäst för detta.
  1. Smörj köttfärgen försiktigt till en bakformad bakfat. Förpacka inte köttet för hårt. Du kan släta upp toppen i en något rundad form.
  2. Överför till ugnen och baka i 30 minuter. Medan köttfärsbakterierna kan du blanda ketchup, brunt socker och ättika i en glasskål.
  3. Ta bort köttfärgen från ugnen och borsta toppen generöst med ketchupglasyren. Återställ det till ugnen och baka i ytterligare 30 minuter eller tills en direktläs termometer läser 160 F i mitten av köttfärgen.
  4. Ta av från ugnen, låt svalna i 10 minuter och servera i tjocka skivor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 361
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 159 mg
Natrium 897 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)