Fyllda paprika med markfryst och ris

Fyllda paprika gör en läcker daglig måltid med en kastad sallad och mashed eller bakad potatis. Fyllningen i den här klassiska versionen innehåller nötkött och ris. Eftersom nötköttet inte är brunat innan det läggs till paprika, borde det vara ganska lutat (85/15 till 90/10). Byt nötköttet med slipade kalkonlår för ett lättare alternativ.

Det här sanna receptet är en favorit hos familjen, och många anser skålen som en komfortmat. Gör dessa enkla fyllda paprika och ta reda på varför skålen är så populär!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär topparna av paprika och skölj dem under kallt vatten; ta bort frön och skära bort de vita revbenen, vilket kan vara bittra. Haka upp den ätbara delen av toppar och lägg åt sidan. Placera paprika i en stor kruka och täck med saltat vatten . Koka upp; minska värmen, täck och simma i 5 minuter. Töm och lägg åt sidan.
  2. Värm olivolja och smör i en stor stekpanna över medelvärme tills oljan är varm och smöret är skumigt. Sauté den hackade paprika (från toppen), hackad lök och hackad selleri i ca 5 minuter, eller tills grönsaker är ömma. Lägg till (oskadade) konserverade tomater, tomatsås, krossad vitlök, oregano, basilika, 1 tsk salt och 1/4 tesked peppar. Koka upp och koka i ca 10 minuter.
  1. I en stor mixskål kombinerar ägget med resterande 1 tesked salt, 1/4 tesked peppar och Worcestershire sås. Rör om försiktigt för att blanda; tillsätt nötkött, kokt ris och 1 kopp tomatsåsblandningen. Blanda väl.
  2. Värm ugnen till 350 F.
  3. Fyll paprikorna löst med markbiffblandningen och placera dem i en 13-vid-9-vid-2-tums bakpanna. Häll den återstående tomatblandningen över de fyllda paprikorna.
  4. Baka paprika i ca 45 minuter, eller tills köttblandningen är grundligt kokad. Köttet ska kokas under den tiden, men om du vill vara säker, kontrollera den interna temperaturen med en snabbläs termometer. Den minsta säkra temperaturen är 160 F för nötkött, fläsk eller lamm eller 165 F för markkalkon eller kyckling.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 525
Totalt fett 20 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 141 mg
Natrium 927 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 7 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)