Cheesy Kimchi Dip, Hawaiian Style

Hawaiian kök kombinerar stora delar av asiatisk, amerikansk, europeisk och traditionell ö matlagning, och jag har lärt mig några bra saker från Hawaiian kockar. Detta baseras på ett Hawaiian fusion-y-recept, och är ett enkelt sätt att göra en kryddig, smakfull ostdip.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda i en skål gräddeost, hälften av den reserverade saften och kimchi tillsammans så att den är väl kombinerad.

  1. Smak och lägg till reserverad juice efter behov för att göra det spicier eller en tunnare konsistens.
  2. Kram halvt citron i dopp och blanda för att kombinera.
  3. Om du använder, strö med hakade skalser.
  4. Servera med kakor eller grönsaker.

Några intressant historia av gräddeost från den judiska dagliga framåt:

"Leah Koenig (och Gil Marks som hon använde som sin källa) har, utan eget ansvar, bidragit till att fortsätta myten av gräddeosts ursprung och utveckling i Amerika.

("Deconstructing Cheesecake," 10 juni) ... Cream Ost var inte "oavsiktligt uppfunnad av William Lawrence år 1872."

Anvisningar för att göra cream cheese finns i en Pennsylvania-tidning så tidigt som 1769 och i många amerikanska böcker, tidskrifter och kokböcker i början av 1800-talet. William A. Lawrence var dock den första som tillverkade stora mängder gräddeost på grund av den tekniska omvandlingen av mejeribranschen under andra hälften av 1800-talet.

Han började först produktion av Neufchatelost i 1872 och efter att ha kontaktats av New York-livsmedelsbutiken, började Park & ​​Tilford att sätta en rikare och mer delikat ost på marknaden, började 1875 att göra Neufchatel med grädde till den. Han kallade sin produkt "Cream Cheese." Lawrence hjälpades av en NY-distributör, Alvah L. Reynolds, som sålde Lawrences produkt under varumärket Philadelphia Cream Cheese.

Det var inte CD Reynolds (en annan NY-dairyman) men Alvah Reynolds som köpte Empire Cheese Factory 1892 för att gå in i produktion för sig själv. 1903 sålde Reynolds sitt Philadelphia-varumärke till Phenix Cheese Co. (som senare fusionerades med Kraft). "

Några anteckningar om Hawaiian Cuisine från CS Monitor:

Kockar pratar mycket om hur asiatiska ingredienser och matlagningsteknik förändrar traditionell europeisk och amerikansk mat, men det finns en plats där denna fusionskokning inte är ett trendigt koncept utan en vardaglig verklighet: Hawaii.

Under de senaste decennierna har de olika folken som bor i öarna tyst gjort en kulinarisk revolution.

Innefattar element från Polynesien, Japan, Kina, Portugal, Okinawa, Sydkorea, Sydostasien och även New England, de har skapat ett kök som bara kallas lokal mat. "