Fransk Apple Pie Granola

Fransk Apple Pie Granola är full av mjuka äpplen, russin, kokos och naturligtvis havre! Ring mig galen, men jag älskar en mjukbakad granola. Granolaens tuffhet påminner mig om de läckra, tjuka granolavarna som jag brukade äta som barn. Inspirationen för denna granola kom från vår allra favoritgranola (Raspberry Field Farm) som vi brukade äta ständigt när vi gick på college i Hudson Valley. Deras äppelpaj granola är så unik. Det smakar exakt som äppelpaj och är mjukt och gott.

Du kan piska upp denna granola ganska snabbt, speciellt om du köper torkade äppeltycken och inte gör din egen hemma som jag. Vi har haft så många äpplen i huset från äppleplockningssäsongen! Jag har försökt använda dem på alla sätt jag kan tänka mig! Apple fritters och muffins har exploderat i vårt hus! Naturligtvis kan du torka dina egna äpplen om du vill. Skala bara, kärna och hugga äpplen. Placera dem på ett bakplåt och låt dem torka i en 200 F-ugn i ca 1 1/2 timmar. Ta bort dem från ugnen, låt dem svalna lite och använd dem i alla recept som kallar för torkade äpplen!

Denna granola är utsökt serveras på yoghurt eller med mjölk. Det gör också en snabb och utsökt när som helst mellanmål! Bara skjuta in den i väskan och ta det för att gå till frukost! Du kan också äta det tillsammans med ett glas äppelcider sangria !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Kasta i havre, torkade äpplen, skarpt risflingor, kokosnöt och russin i en stor skål. Se till att de är väl blandade och de goda ämnena är dispergerade genom havre.
  3. Tillsätt honung, lönnsirap och smör till en kastrull. Värm på medium i ca 5-6 minuter. Rör ibland med en träsked. Det kommer att skumma lite och det är okej. Blanda kryddorna i honungsblandningen tills de kombineras helt.
  1. Torka den heta honungsblandningen över toppen av havreblandningen och blanda med en gummispatel tills havre är helt belagda.
  2. Sprid blandningen på en stor plåt i ett tunn lager. Baka i ca 15-20 minuter. Låt granola svalna och placera sedan i en lufttät behållare.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 471
Totalt fett 21 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 69 mg
Natrium 79 mg
kolhydrater 66 g
Kostfiber 2 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)