Easy Thai Style Pan Fried Fried Recept

Detta pan-stekt fisk recept är smält-i-mun-läckra och lätt att göra. En mängd fisk kan användas i detta recept, som hälleflundra, torsk, tilapia, basa eller någon annan vitfiskad fisk. Fiskfiléen eller biffen är lätt seared i en hetpanna med lite olja i 5-8 minuter, sedan toppad med en enkel, ingen kock citron-ört thailändsk sås som verkligen kompletterar smaken av fisken och låter sin känsliga ömhet skina genom . Underbart med ris, men lika bra med potatis, gör detta enkla fiskrecept en bra måltid och är enkel att steka upp varje natt i veckan. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla citron-ört sås ingredienser tillsammans i en kastrull. Rör ihop och lägg åt sidan.
  2. Skölj fisk och klappa torrt. Därefter klappar du fisken på båda sidor med en pappershandduk eller rengör tehandduk och absorberar eventuell kvarvarande fukt. (Det här är hemligheten att få en bra sår. )
  3. Värm en stekpanna över medelhög värme. När pannan är varm, tillsätt oljan och virvla runt. Minska värme till medium. Lägg fisk i pannan och krydda med salt och peppar.
  1. Flytta inte fisken när du har placerat den i pannan eller köttet kommer att riva. Täck och låt fisk steka ostörd i minst 2 minuter innan du vrider. Om pannan röker, minska värmen till medelålders.
  2. Vrid fisken, men rör den inte igen - låt den steka ostörd i ytterligare 2 minuter med locket på. Lätt krydda den andra sidan med salt och peppar.
  3. Fisken kokas när det inre köttet är ogenomskinligt när det försiktigt dras av med en gaffel. En tum tjocklek tar ungefär 5-6 minuter. (De hälleflundra biffar som visas här tog 8 minuter)
  4. Placera citron-örtsås över medium värme i 2 minuter, eller tills det är varmt. (Koka inte såsen eller det kommer att förlora sin färska smak och näringsämnen.)
  5. Innan du serverar smakprovningen såsen. Observera att denna sås tenderar mot den sura sidan; men gärna söt det med lite mer socker om det är för surt för dig. Om det är för kryddigt, lägg till lite mer kokosmjölk. Om inte salt nog, lägg till mer fisksås . Om det är för saltt, lägg till en annan klämma av citron eller limejuice.
  6. För att servera, placera fiskfiléerna eller biffar på enskilda tallrikar. Sked såsen över och servera extra på sidan. Strö med söta basilikablad . Denna fisk går bra med ris men är också utsökt med potatis. NJUT AV!

Valfritt serveringsförslag: I Thailand skulle denna typ av fisk serveras med följande enkla kryddor: 3-4 msk sojasås blandad med 1 färsk röd chili (malet).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 645
Totalt fett 27 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 18 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,415 mg
kolhydrater 107 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)