Crockpot Thai Chicken

Detta super enkla recept på Crockpot Thai Chicken är fylld med smak. Kycklinglår kokar långsamt med lök, vitlök, ingefärarot, limejuice, jordnötssmör och salsa för en underbar maträtt. Dessa smaker kan låta ovanliga, men de är klassiska i thailändsk matlagning. Detta recept kallas även Chicken Satay och är kokt på spett i det landet.

Du kan också göra detta recept med benfria, skinlösa kycklingbröst . I så fall skulle koktiden minskas till 5 till 6 timmar. Om du har en nyare, varmare matlagnings crockpot, kontrollera kycklingen vid kortare tillagningstid. När köttet är kokt till 165 ° F , är det gjort.

Kycklinglar är verkligen det perfekta köttet att laga i crockpoten. Eftersom de har mer fett än kycklingbröst och tar längre tid att laga mat, är de mindre benägna att överkoka. Om du vill använda kycklingbröst, minska antalet till 6 bröst och tänk på att börja med frusna kycklingbröst. De torkar inte ut så fort som tinad kyckling.

Du kan göra detta recept så kryddigt eller så mildt som du vill. Den salsa du väljer kan vara mild eller varm. Du kan lägga till fler jalapeño paprika, eller välj en varmare peppar som habanero. Vissa chipotle paprika i adobo sås skulle också vara bra i detta recept, eller du kan lägga till några krossade röda paprika flingor eller cayenne peppar om du verkligen gillar värmen.

Servera detta underbara recept om varmt kokt ris eller couscous. Koppla ihop den med en kall grönsakssalladssallad eller fruktsallad för en fin kontrast och servera några brödstänger på sidan. En fin kall och frostig öl skulle vara ett bra komplement.

Vad du behöver

Hur man gör det

Spraya en 3-4 timmars långkokare med nonstick matlagningsspray.

Placera lök och vitlök i den färdiga crockpotten; topp med kycklingen.

I en medium skål, kombinera salsa, jordnötssmör, lime eller citronsaft, jalapeño peppar, sojasås, ingefärarot och peppar; Blanda bra med en trådvisp. Häll denna blandning över kycklingen i crockpotten.

Täck långsamt spis och laga på lågt i 8-9 timmar eller tills kyckling kokas grundligt till 165 ° F som testad med kötttermometer.

Strö med hackade jordnötter och servera över varmt kokt ris eller couscous.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 568
Totalt fett 38 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 677 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 5 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)