Jordnötssmör Dessertsås

Denna jordnötssmörsås är super lätt att göra, med bara fyra ingredienser och en kort stund på spisen. Det är en fantastisk varm toppning när drizzled över glass, pund kaka, ostkaka eller bröd pudding. Du kan även servera den med pannkakor eller kex för en dekadent twist på en daglig frukost. Genom att virvla denna jordnötssmörsås i butiksköp eller hemlagad vaniljglass kan du bli vanligt till extraordinärt. Och lite spridning på en brownie gör att choklad- och jordnötssmörhoppare hoppas med glädje.

Majssirapen i detta recept bidrar till att skapa en slät sås som förhindrar sockret att kristallisera och lägger till fukt och sötma i såsen. Du kan ersätta mörk majssirap för ljuset; Den mer robusta smaken av den mörka majssirapen-mot den delikata sötningen av den lätta majssirupen kommer dock att påverka den slutliga smaken av såsen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser i en liten kastrull. Värm över låg värme, omrör, tills den är jämn och ingredienserna är väl inbyggda, ca 4 minuter.
  2. Fortsätt att laga mat, omrör hela tiden tills sockret är löst och såsen är jämn. Torka inte över eller såsen blir för tjock.
  3. Avlägsna från värmen och svalna lite innan du serverar.
  4. Jordnötssmörsåsningen kommer att ta upp till två veckor och är väl täckta i kylskåpet. Varm upp över låg värme tills du serverar det, tillsätt en matsked eller så med tung piskningskräm för att tunna om det behövs.

Ytterligare Dessertsås Recept

Dessert såser kan inte vara det första du tänker på när du serverar en söt att avsluta måltiden. Men en varm sås drizzled över en bit tårta (till och med lagrad) kan bli en imponerande dessert som är värd att presentera vid nästa middagsfest. Creamy butterscotch sås är utmärkt skedde över bröd pudding, glass och till och med äppelpaj. En chokladsås är alltid en folkmassan, och en som är gjord på bara fem minuter är ännu bättre för kocken. Maple vaniljsås ger äkta lönnsirap tillsammans med smör, vanilj, socker och grädde för att skapa en tjock sås för att dunka på nästan varje efterrätt. Och om du letar efter något på den uppfriskande sidan, prova en citronsädessås , läckra över en pundskaka eller skivor med pepparkaka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 196
Totalt fett 12 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 114 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)