Hot Potatissallad Med Bacon

Bacon, lök och paprika hjälper till att smaka på denna goda potatisallad. Bacon-drypparna ger det smakrika fettet för förbandet.

Vaxna potatis är det bästa valet för potatissallad eftersom de tenderar att hålla sig bra när de kokas och används i sallader. Runda röda och runda vitt potatis är utmärkt eller välja Yukon guld, långvita (inte bakat potatis) eller nya potatis.

Se tips och variationer för framåtriktade förslag och några smak- och substitutionsideer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala potatisen och skölj i kallt vatten. Om potatisarna är ganska stora, skära dem i hälften. Lägg potatisarna i en stor kastrull. Täck potatisarna med vatten och koka över hög värme. Minska värmen till medellång, täcka pannan och fortsätt att laga mat i ca 20-25 minuter, eller tills potatisen är öm.
  2. Skiv potatisarna tunt eller skär i små kuber.
  3. Stek i en stor stekpanna tillsammans med lökarna och gröna paprika tills de är brunade. tillsätt ättika, vatten, salt och peppar.
  1. Tillsätt potatiserna till baconblandningen; täck och simma över lägsta värme i 5 till 10 minuter.
  2. Garnera med färskhackad persilja, om så önskas.

Serverar 4.

Förberedelse Tips Tidigt på dagen eller dagen innan, laga potatis, skiva eller kub och kyl i en täckt behållare. Koka bacon, lök, paprika; tillsätt ättika, vatten, salt och peppar. Överför till en behållare; täck och kylda till 10 minuter före serveringstid. Sätt baconblandningen i en stekpanna eller gryta och lägg till en simmer. Lägg till potatisarna. Täck och simma i ca 10 minuter.

variationer

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 165
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 82 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)