Kan vallmor frön göra dig misslyckad med ett drogtest?

Vallmofrö har mycket förvirring kring dem. Kan man ta för mycket av dem blir höga? Kan du äta en muffin för vallmofrö, orsaka att du misslyckas med ett drogtest? Vad är sant och vad är det inte?

Urval av vallmo

Till att börja med kommer vallmofröarna från opiumvalmoen, vars vetenskapliga namn är Papaver somniferum , vilket betyder "Sleep-inducing poppy." (Yep, det slag som den Wicked Witch of West använder för att sätta Dorothy Gale i sömn).

Denna sort av vallmo är faktiskt en populär odlare som finns över hela världen och odlas ofta obehagligt i blomsterbäddar av omedvetna trädgårdsmästare som helt enkelt vill uppskatta blommans underbara hudfärg.

Vallmor och Opium

Denna växt har odlats i århundraden för dess narkotiska effekter. Drogen, opium, skördas från vallmoplantans frukt. Dessa frukter räknas med en kniv och utsuger sedan en latexliknande substans som sedan torkas och skördas. Det är detta ämne som är rikt på narkotiska föreningar som morfin och codein, som används för både medicinska och rekreationsändamål.

Medan latexen krävs för att skapa raffinerade droger kan hela vallmofrukten också användas. Ofta torkas de ut och läggs till soppa, grytor eller te och får infilera både sina blommiga citrusfrukter men också att fungera som ett naturligt matsmältnings- eller sömnhjälpmedel.

Kan du misslyckas med ett drogtest på grund av vallmofrön?

Vallmofrön har små spårmängder av olika narkotiska föreningar, men inget så stort att en person kan få högt från att ta in vallmofrön.

Detta innebär emellertid att fröna kan resultera i en falsk positiv på ett drogtest. Lyckligtvis visar de flesta moderna drogtester nivåerna av opiatmaterial i ett prov, och så kan teknikerna skilja mellan en liten opiatnivå som orsakas av att en kaka sätts in i motsats till de förbluffande opiatnivåerna i ett prov som ges från en opiatmissbrukare.

Opiatnivåerna från vallmofrö kan ligga mellan 45 och 200 mg / kg och kan dyka upp i blodomloppet ungefär 30 till 60 minuter efter intag.

Medan i de flesta länder en falsk positiv är lätt bevisad, är det inte samma överallt. Vissa islamiska länder som Saudiarabien klassificerar vallmofrön som ett olagligt ämne. I själva verket har en schweizisk turist placerats i fängelse i fyra år efter att ha ätit en vallmofrö. Vallmofrön hittades på turistens kläder och han dömdes för droginnehav.

Kan vallmo frön göra dig hög?

Vallmofrön är inte beroendeframkallande och kan inte producera hallucinationer eller andra liknande opiatbiverkningar av något slag. Den stora mängden vallmofrön man skulle behöva äta för att få den typen av höga skulle orsaka mycket värre matsmältningsskador på kroppen än någonting annat. (Och sannolikt, en runda förstoppning.)

Så tillsätt alla vallmofrukter - vitt eller svart - till dina muffins. Rulla dem upp i din rugelak. Skaka dem till dina bagels och hamburgare bullar! Njut av deras pin-prick pop när du biter in i dem och njuter av deras lemony tang.

Bara ät dem inte dagen för ditt drogtest.

Vidare läsning