Thai Grillad Chili-Vitlök Kyckling

Denna Thai Chili-Vitlök Kyckling är gudomlig utsökt och den perfekta maträtten för sommargrillning. Marinaden är en film att göra men låt inte det lura dig - den thailändska smaken är allt där och då lite. Jag har faktiskt även gjort denna kyckling i ugnen - både grillad och ugnsbakad är läckra (också bra om en plötslig regnstorm skulle drunkna ut din cookout). Den bästa delen av receptet är enkel förberedelse och det faktum att du med stor sannolikhet kommer att ha allt du behöver i ditt skafferi. Vanlig vitvinäger kan ersättas med risvinäger - bara se till att du har fisksås och du är inställd. Chili flingor eller cayennepeppar kan användas istället för färsk chili, även om fräsch chili alltid är att föredra för hälsofördelarna (och jag tycker det smakar bättre också). Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj kyckling, klappa torr och sätt i en medelstor skål. Rör ihop alla marinade ingredienser och häll över kyckling, var noga med att täcka alla ytor. Sätta åt sidan för att marinera minst 30 minuter eller upp till 3 timmar.
  2. Värm upp grillen och borstar med vegetabilisk olja. Grill kyckling, borsta med överbliven marinaden efter den första vändningen. Stänk också lite lite lökpulver. Kassera eventuella kvarvarande marinade. Grill tills den är helt ogenomskinlig i mitten av varje del.
  1. Servera med min thailändska jasminris eller sallad för den ultimata sommargrillrätterna. Se nedan receptet för en enkel thailändsk kryddor du kan servera på sidan med denna kyckling. NJUT AV!

Kyckling Grillning Tips: Kyckling kan vara knepigt att grilla. Om grillen är för varm, tenderar den att brinna på utsidan medan den fortfarande är okokt inuti. Jag har funnit det bäst att ställa grillen till medelvärme och grilla den långsamt. Var noga med att täcka den mellan flips så att värmen verkligen kan komma in. Kyckling med ben i det tar mycket längre tid att laga mat, men jag har funnit det smaker bättre på grillen, eftersom benet hjälper till att hålla juicerna i.

Enkel sidokondens: I Thailand skulle denna kyckling serveras med en sidokrydd av fisksås, limejuice, socker och chili (ungefär 3 msk fisksås, 2 msk limesaft, 1-2 tsk. Socker och chili). Smaka på det för en balans mellan salta, söta och kryddiga smaker enligt din smak. En annan fin krydda med denna kyckling är min Thai Sweet Chili Sauce Recept .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 329
Totalt fett 15 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 47 mg
Natrium 1630 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 1 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)