Umm Ali Bread Pudding

Umm Ali, även kallad Om Ali (översatt till Ali's Mother) är en nationalrätt i Egypten. Denna härliga efterrätt är en Mellanöstern-version av brödpudding och serveras ofta med en piskad kräm eller vaniljglass på toppen. Till skillnad från amerikanska brödpuddingar, som brukar använda gammalt bröd som först blötläggs i en söt vätska, använder Umm Ali nybakat blötadekor för en extra nivå av läckerhet.

Skålen själv har en lång historia med konspiration och allmänt dåligt beteende bland de gamla härskarna. Men det har överlevt efter alla dessa århundraden som en mycket populär efterrätt. I Egypten är pudden faktiskt mer sannolikt att bli gjord med buffelmjölk i stället för kondenserad mjölk men de två smakprofilerna är likartade. Ingredienser som puffdekor, nötter och mejeriprodukter används alltid men bortom det finns variationer att hitta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F.
  2. Rulla upp blötsakslakan och placera dem på smörjda bakplåtar eller sådana fodrade med pergamentpapper. Baka i 15 minuter. Du vill ha blöta bakverk för att vara gyllene och puffade. Ta ur ugnen men stäng inte av ugnen eftersom du kommer att använda den om några minuter vid samma temperatur.
  3. Bryt blöta bakverk i små bitar (ca 1 till 2 tum). Placera de brutna bitarna i en stor skål tillsammans med nötterna och kokosflakorna. Var säker på att de blandas väl och jämnt fördelade. Placera nötterna och konditorivaran i en smurt 9x12 bakfat.
  1. I en kastrull, värm den söta kondenserade mjölken, vanilj och vatten på medium värme. Låt koka i ca 3 till 5 minuter. Avlägsna från värmen och låt svalna.
  2. Häll mjölkblandningen över puffmagelmjölksblandningen. Häll grädden på toppen och baka, avtäckt, i 15 minuter.
  3. Serveras varmt eller vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 758
Totalt fett 51 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 35 mg
Natrium 226 mg
kolhydrater 64 g
Kostfiber 4 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)