Enkel Glutenfri Ostsås Recept

Om du letar efter smakfaktorn på de vanliga ångkokta grönsakerna eller letar efter ett nytt sätt att få barnen att äta sin broccoli, överväg att göra detta enkelt glutenfria ostsås recept.

Ostsås börjar som béchamel eller "vit sås." Béchamelsås är gjord av tre enkla ingredienser: mjöl, smör och mjölk eller grädde.

Denna glutenfria version börjar med smör och amarantmjöl . På bara några minuter har du en otroligt rik, krämig glutenfri ostsås.

En gång klistra in former från smält smör, och amarantmjöl, mjölk eller mjölkfri mjölk whisked in för att skapa en slät sås. Äntligen kommer kombinationen av ostar och kryddor som gör den släta vätskan till en krämig sås.

Parmesan och schweiziska används i detta recept, men du kan säkert använda ditt val av ost istället. Cheddar är en läcker ost som försöker göra en rocking nacho-ostsås.

Försöker få någon att äta sina gröna på middag? Tillsätt denna glutenfria ostsås och se broccoli försvinner. Servera med glutenfria tortillakvarnar för omedelbar nachos på speldagen eller på din nästa fest.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smör i en tung kastrull över medium låg värme.
  2. Vispa i amarantmjöl och rör om tills bubbelpastaformar. Koka i 2 minuter var försiktig för att inte låta blandningen brinna.
  3. Tillsätt mjölk eller mjölkfri ersättning och vispa tills såsen är jämn och tjock. Ta bara till en långsam bubblande koka och ta bort från värmen.
  4. Lägg till riven ost och glutenfri kryddor och rör om tills ostarna smälter och såsen är jämn och krämig.
  1. Servera varma på fräscha ångade grönsaker eller glutenfri pasta .

tips

Påminnelse

Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Glöm inte att läsa produktetiketter och tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.