En traditionell fransk Vin Chaud Recept för en vinter Cocktail Party

Vin chaud, är en härlig, mildt kryddad, uppvärmd varmvinsdryck. Även om vintertippeln ofta anses vara endast för speciella tillfällen, har den under senare år blivit trendig. Tidpunkten för den ökade populariteten är, tillfälligt, att springa vid sidan av uppkomsten av vintersportsaktiviteter som skidåkning och snowboard. Denna härliga varmvinsdrink är också ett perfekt tillskott till en vintercocktailpartymeny .

Välj vinet för din Vin Chaud noga men. Använd aldrig vin för den drink som du inte skulle dricka som ett vanligt vin, om det inte är tillräckligt bra att servera på en middag, så fungerar det inte heller varmt. En av de viktigaste kritikerna av Vin Chaud av människor som inte tycker om det är att det är surt eller bittert smakande. Detta är kvaliteten på vinet, inte receptet. För den bästa smaken, använd ett ungt, fruktigt, rött vin, mer äldre viner, särskilt de som är mogna i ek kommer att ha tunga tanniner och kan vara bittra när de värms.

Vad du behöver

Hur man gör det

Hur man gör din underbara vin chaud:

Innan du börjar, ta den orangefärgade zest och försiktigt ta bort så mycket av den vita pith som möjligt, om det lämnas på detta kommer det också att göra vinet bittrat vid uppvärmning.

Blanda alla ingredienser, inklusive apelsinzest, tillsammans i en stor kastrull.

Blanda blandningen strax under en simmer över den lägsta värmeinställningen på spisen. Låt inte vinet koka eftersom detta kommer att förstöra smaken.

Mulledvinet är tillräckligt varmt när sockret har löst sig och dra och lyfter en sked från vinet och ger upphov till ånga. Denna milda värme kommer också att vara temperaturen för att hålla vinet varmt, aldrig varmare.

Om du önskar, spänna kryddorna från vinet genom att hälla det genom en finmaskig sikta eller en cheesecloth-lined colander, men dessa kan också hållas i vilken kommer att fortsätta att utvecklas ju längre de är där, det är en sak av smak.

När vinet är den styrka du önskar, tillsätt 1-2 tesked Cognac till en varm krus och ladla mulledvinet över det. Det finns också speciella tunga, hanterade glasögon för mulledvin, men en kopp kan också fungera lika bra.

Variationer på traditionell Vin Chaud: Som ovan är det bästa vinet ett fruktigt, ganska ungt rött vin, det behöver inte vara dyrt bara en anständig kvalitet. Du kan byta ut Cognac för whisky, eller till och med ett stänk av Amaretto kan vara ett underbart alternativ, almondig smak, men Cognac är det vanliga tillägget.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 143
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)