En steg-för-steg-guide för att förhindra en soggig bottenkaka

Följ dessa tips för en krispig skorpa

Pies-om fruktfylld, pecan eller pumpa eller chokladkräm-håll en speciell plats på semesterns dessertbord, liksom i det amerikanska köket. Men det är så nedslående att klippa in i den vackra paj som du bara gjorde för att upptäcka att bottenskorpan är fuktig. Tja, du är inte ensam - många människor har problem med botten av en pajskorsa som blir mjuk och fuktig. Lyckligtvis finns det några enkla triks som du kan använda för att förhindra detta, varifrån du placerar pajen i ugnen för att skapa en barriär mellan fyllning och skorpa.

Baka den Blind

Ett av de idiotsäkra sätten att försäkra en skarp bottenkaka är att göra det som kallas blindbakning. Detta innebär helt enkelt att du bager skorsken - antingen helt om du lägger till en vanilj eller grädde, eller delvis om hela pajen behöver baka - innan du fyller på fyllningen. För att undvika att skorpan bubblas upp kan du placera en bit av pergamentpapper och väga ner den med pajvikter innan du placerar den i ugnen.

Välj en rack

Vilket rack du använder i ugnen kan hjälpa till att försäkra dig om en skarpare skorpa. Att baka paj på en nedre rack i ugnen kommer att koncentrera värmen på botten av pajen och hjälpa skorstenen skarpa. Bottenskorpan måste hålla all fukt och vätska på fyllningen, så det här är en bra idé om du inte har problem med en fuktig skorpa.

Borsta botten

Beläggning ytan på bottenskorpan kommer att skapa en barriär för att förhindra sogginess. Att tillsätta ett lager av majssirap eller en lätt slagen äggvita innan den hälls i påfyllningen kommer att bilda en tätning mellan pajdegarden och påfyllningen och hjälper till att göra skarven skarp och fläckig.

Använd ett kaktsblad

Att sätta på den paj som är redo för ugnen på ett hett kakan gör att de fasta fettlagret i konditoren försvinner så att degen blir ogenomsläpplig för vätskan i pajfyllningen. Innan du börjar montera pajen, lägg ett kakan i ugnen. Ta bort kakan från ugnen (glöm inte ugnsmitten - det blir väldigt varmt!) Och sätt in pajen på den.

Baka sedan som vanligt.

Gör en tjockare jordskorpa

Bottenskorpan måste vara robustare än den bästa skorpan, så lite extra tillagning är en bra idé. Rull bottenskorpan något tjockare än den övre skorpan, vilket bör förhindra att fyllningens fukt sipprar genom hela lagret av deg.

Lägg till ett lager

Stänk torkade brödsmulor eller krossade cornflakes eller andra typer av spannmål, på bottenskorpen innan du fyller och bakar i ugnen. Detta skapar en barriär mellan fyllningen och degen.

Fyll det medan det är varmt

Om receptet kräver att fyllningen fylls medan den är varm, låt inte påfyllningen svalna innan du lägger den till skorpan. Den heta fyllningen hjälper till att sätta skorpan innan den går till ugnen, vilket minskar soggigheten.