Fresh Peach Tartlets Recept

Dessa vackra färska persikatriketter är lätta att göra och ser ut som något från en snygg konditorivaror. Detta persikatartettrecept är perfekt för servering med vispad grädde, sötad gräddfil eller vaniljglass.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smöret i en sautpanna över medelvärme. När smöret skumar, lägg till persikor, socker och kryddor. Koka, vrid persikorna en gång tills sockret smälter och börjar karamellisera. Ta bort från värmen, häll i en skål och låt svalna till rumstemperatur.
  2. Lossa piecrusten och använd en stor ringkutter (4 1/2 tum), klipp 8 cirklar. Placera dem på ett kiselfoderat bakplåt. Borsta varje cirkel med äggtvätten. Gå runt varje cirkel och vik om ca 1/2 tum av kanten för att bilda en skorpa, tryck med fingertopparna för att försegla (se bild).
  1. Placera 3 skivor persika i mitten av varje tartlett. Dryck en liten bit persikssirap över persikorna på varje tartlett. Fälgen som bildas runt var och en kommer att hålla vätskan från att spilla ut.
  2. Kombinera ägget med vattnet för att göra ett äggtvätt.
  3. Borsta kanterna av tartlets med äggtvätt och strö lite socker över vardera. Baka i en förvärmd 375 F-ugn i 15 minuter, eller tills kanterna är guldbruna och pajdegarden kokas. Servera varma eller rumstemperatur.