Elderflower Jelly Recept

Denna enkla Elderflower gelé är gjord med hjälp av den uppfriskande och starkt doftande Elderflower hjärtat. Den hjärtliga är en av de mest mångsidiga ingredienserna i sommarköket. Den uppfriskande drinken är en folk som associerar hjärtat med men är super i kakor och ices . Här omvandlas det till en härlig uppfriskande gelé, perfekt för att hålla sommarfrukter och ges tillsats av mousserande vin (Champagne om du känner dig dekadent).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera sockret, vatten och citronsaft i en liten kastrull och rör om. Lös upp sockret långsamt över en låg värme. Låt en gång löst upp, simma i några minuter, ta bort från värmen och låt svalna något.
  2. Snap gelatinen lämnar ungefär i små bitar, täck med kallt vatten och låt i 5 minuter. Lyfta löven från vattnet, pressa lätt, lägg sedan till den varma sockersirapen och rör om tills det är ordentligt upplöst.
  1. Häll sockersirapen och gelatinblandningen i en stor skål. Tillsätt Elderflower hjärtat och mousserande vin till skålen och rör försiktigt. Överrör inte eller du kommer att platta vinet.
  2. Placera skålen över en skål med isvatten och låt svalna tills geléen just börjat sätta, vilket tar ungefär 30 minuter. Rör jellyden från tid till annan eftersom detta kommer att påskynda inställningsprocessen.
  3. När geléen börjar sätta (låt inte geléet helt, det ska vara tjockt och vinklat) lägg till sommarfrukterna, rör om att fördela frukten genom gelén.
  4. Häll wobbly gelé i glasögon eller skålar och lägg i kylskåpet för att ställa in, helst över natten.
  5. Servera gelén med extra frukt och grädde eller en god kvalitet vaniljglass. Shortbread kex är också utsökt serveras med gelé.

Användning av gelatin

Bladgelatin är det mer föredragna inställningsmedlet för att göra en gelé än pulveriserad. Vilken storlek blad är det förvirrande problemet, men när du arbetar ut hur mycket du ska använda. I Storbritannien klassificeras ett vanligt gelatinblad som kan köpas i stormarknader som platina.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 239
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)