Lär dig när du ska sätta mjöl när du bakar

Lär dig när du ska sätta mjöl i recept

Sifta och mäta mjöl i recept kan orsaka förvirring - om mjölet siktas först innan du mäter det? Eller siktas efter att det mäts ut? Lyckligtvis kan dessa frågor lätt besvaras. Låt oss först titta på varför mjöl siktas i första hand.

Skäl för siktning av mjöl

Innan kommersiellt mjöl blev lättillgängligt, var siktning mjöl nödvändig för att separera mjölet från någon kött (majs eller fröskal) eller buggar.

Men nuförtiden är mjölet raffinerat och kommer inte att innehålla dessa oönskade element. Om ett recept kräver siktat mjöl beror det på att receptet kommer att dra nytta av ett mer luftat mjöl, såsom känsliga kakor (som ängelmat) som kräver en lätt smet. Siktmjöl försäkrar också att det inte finns några klumpar och mjölet är en jämn konsistens. Om receptet kräver siktning av mjöl tillsammans med en annan ingrediens, som kakaopulver, är syftet att jämnt kombinera de två innan de tillsätts till andra ingredienser.

När att sila mjöl

Det viktigaste att komma ihåg är att, om inte receptet specifikt säger dig att sila mjöl, sikt inte det. Mjöljeprocessorer siktar idag mjölet många gånger innan det lämnar växten, så det finns ingen anledning att sila mjöl för de flesta recept. Mjöl som säljs idag är redo att användas direkt ut ur förpackningen.

Att veta om siftet mjöl före eller efter mätning beror på hur ingrediensen beskrivs i receptet.

Till exempel, om receptet säger "2 koppar siktat mjöl", bör du sila mjölet i en skål och sedan mäta det. Men om receptet säger "2 koppar mjöl, siktat", bör du mäta mjölet först och sedan sikta det. Receptskrivning (bra, bra receptskrivning) handlar om var komma är och placering av ord!

Innan du behandlar något recept är det viktigt att du förstår hur man läser recept .

Hur man siktar mjöl

Självklart är en mjölssifter-i princip en kopp med en sil vid basen - idealisk för jobbet, men om du inte har någon av dem kan du använda en sil. Håll en finmaskningsfilm över en skål, tillsätt mjölet till silen och tryck försiktigt på sidan upprepade gånger tills allt mjöl har gått igenom i skålen. Du kan behöva hjälpa den sista lilla biten genom hålen - bara flytta den runt med en sked.

Hur man mäter mjöl

Oavsett om mjölet siktas eller inte, är den viktigaste kvaliteten i mjölet du använder i något recept att det är noggrant uppmätt. Det spelar ingen roll om mjölet är fluffigt om du har lagt för mycket eller för lite av det. I de flesta bakningsrecept förstörs felaktigt mjölsmätning receptet.

Det finns korrekta och felaktiga sätt att mäta mjöl när man lägger till ett recept. För bästa resultat varje gång måste du skona mjölet direkt i mätbägaren, höja det på toppen och sedan jämföra det med en knivs sida. Ingen scooping, tappning eller packning!