Copycat Twix Bars Recept

Du kommer inte tro hur mycket det här Copycat Twix Bar-receptet smakar som den riktiga grejen. Men eftersom de är färska, med goda ingredienser smakar de ännu bättre än originalet. De har en crunchy cookie bas, slät karamell centrum och rik choklad beläggning, precis som deras namnmakare.

Några tips: Det lönar sig att använda en god karamell i dessa barer. Vilken mjuk karamell du tycker om att äta kommer att fungera, men om du använder en smaklös karamell, var du beredd att bli underwhelmed vid resultatet. Om du vill göra din egen, ger receptet bra resultat med hjälp av denna mjuka karameller .

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör cookiebasen

 1. Värm ugnen till 350 F. Förbered en 13x9-tums bakpanna genom att föra den med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray.
 2. Placera smöret och granulatssockret i en stor mixers skål och slå dem ihop med medelhastighet tills det är lätt och fluffig, ca 3 minuter.
 3. Tillsätt mjöl och salt och blanda på låg hastighet tills mjölet är införlivat.
 4. Skrapa degen i den färdiga panelen och använd händerna för att trycka in den i ett tunt, jämnt lager. Baka shortbread i totalt 18 till 20 minuter, vänd halvvägs så kokar det jämnt. När den är klar ska den vara en ljusgyllenbrun färg. Torka inte över det, eller det blir mycket smuligt. Låt kakan svalna helt.

Gör karamellaget

 1. Placera oöppnade karameller i en stor mikrovågssäker skål med 2 matskedar grädde. Om din karameller är mycket styva, kanske du vill öka grädden med en extra sked. Denna candy bar fungerar bäst om karamellen inte är för svår eller tjuv, så lägger lite grädde när smältning av karamellerna gör det silkeslätt.
 2. Mikrovågsugnen karamellerna tills de smälts och släta, omrör efter varje 30 sekunder för att ta in grädden och förhindra överhettning.
 3. Häll den smälta karamellen över kakskakskakan och släta den i ett jämnt lager. Kyl upp pannan för att ställa karamellen helt, ca 1 timme.

Belägga barerna med choklad

 1. Smält choklad- eller godisbeläggningen i en mikrovågssäker skål och rör om tills den är helt jämn.
 2. Ta bort de karamellbelagda stängerna från pannan genom att använda folien som handtag. Skär pannan i tunna, fingerbreddstänger. Det hjälper till att skära pannan i halva breddvisa, klippa sedan ca 10 bar från varje halvdel, för totalt ca 20 långa smala stavar, men du kan variera storleken som passar dina behov. Använd en stor, skarp kniv för att förhindra att kakan baserar sig.
 3. Använd doppverktyg eller gafflar för att doppa staplarna i den smälta chokladen och täcka dem helt. Placera de doppade staplarna på ett foliefodrad fack och upprepa tills alla staplar är doppade. Kyl brickan för att ställa in chokladet, ca 10 minuter.
 4. Förvara hemlagade Twix-barer i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka. Dessa är bäst när de får sitta vid rumstemperatur i några minuter innan de serveras så att karamellen kan mjuka.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 240
Totalt fett 17 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 135 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)