Easy Lancashire Hotpot Recept

Irländarna har sin gryta , den walisiska har cawl och i Lancashire, de har hotpot. Lancashire Hotpot är förmodligen den mest kända skålen att komma från länet Lancashire och, som du kan se i detta recept, är det väldigt enkelt och enkelt att göra.

Hotpot är ett långt, långkokt recept, men i motsats till många grytor är det fortfarande ganska lätt och lämpligt för att äta året runt (förutom kanske på en svällande sommardag). Poppa den i ugnen, lämna i ett par timmar och du har en bra maträtt redo och väntar på dig. Det smakar ännu bättre nästa dag när smakerna har haft tid att utvecklas.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 400 F / 200 C.
 2. I en stor stekpanna smälter du dropp eller smält och värmer tills det är varmt men inte rökt. Snabb bruna kotlet på båda sidor, ta bort fettet och tappa på pappershanddukar.
 3. Tillsätt de skivade lökarna med hett fett och koka snabbt, omrör hela tiden tills de är mjuka men inte bruna. Avlägsna från fettet och dränera på pappershanddukar.
 4. I en stor ugnsbeständig gryta smälter hälften av smöret täcker botten med halva skivad potatis, halva löken och krydda med salt och peppar.
 1. Lägg koteletterna på toppen av löken (oroa dig inte om benen sticker upp, det här är traditionellt i en Lancashire hotpot). Lägg de valfria skivade njurarna över koteletterna, lägg i morotskivorna, täcka med resterande lök och krydda med salt och peppar.
 2. Häll i tillräckligt med lager för att komma två tredjedelar upp i grytan. Oroa dig inte om du har rester, kan du alltid använda den för att fylla på under matlagningen. Lägg till Worcestershire sås.
 3. Skydda med resten av potatisen, överlappa dem för att säkerställa att hela ytan är helt täckt. Pensla potatisarna med det återstående smält smöret och strö över salt och peppar.
 4. Täck krukan med ett tätt passande lock och koka i ugnen i 30 minuter.
 5. Efter 30 minuter minskar värmen till 350 F / 180 C och koka i ytterligare 1 1/2 timmar. Kontrollera från tid till annan att grytan inte torkar ut. Om så är fallet, fyll i med lager eller vatten efter behov.
 6. Ta av locket från grytan och koka tills potatisarna på ytan är bruna. Ta ur ugnen och låt vila i ca 10 minuter.
 7. Servera på varma tallrikar med färska, säsongsbetonade grönsaker.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1923
Totalt fett 122 g
Mättat fett 55 g
Omättat fett 48 g
Kolesterol 559 mg
Natrium 1,012 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 6 g
Protein 149 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)