Mexican Flag Shooter (Bandera Mexicana)

Detta recept är för en skiktad skytte med färgerna på den mexikanska flaggan, perfekt för mexikanska fiestas som Cinco de Mayo och mexikanska självständighetsdagen. Medan du njuter av dessa kan du imponera på dina vänner med din kunskap om historien och betydelsen av den mexikanska flaggan.

Vad du behöver

Hur man gör det

Detta är en skiktdryck, så varje ingrediens hälls försiktigt ovanpå föregående. Använd baksidan av en sked för att sprida vätskan när du häller för att inte störa ingredienserna redan i glaset.

Häll grenadin i ett skottglas.
Flyta tequila ovanpå grenadin.
Flyta creme de menthe ovanpå tequila.

Se hur man flyter eller lagar en drink.

Mer om den mexikanska flaggskytten:

Denna skytte är vanligtvis gjord med tequila, men första gången jag hade en var på en utväg på Riviera Maya och den var beredd med en lokal anis och honunglikör kallad Xtabentun istället för tequila. Ingredienserna kan varieras så länge färgerna bibehålls. Denna dryck serveras ibland ibland, i vilket fall kan vissa överdrivna rom hällas överst och tänds sedan, då kallas det en Flaming Mexican Flag, och berusad (försiktigt!) Genom ett halm.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 65
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 9 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)