Turtle Cups

Turtle Cups är en rolig variation på det traditionella Turtle Candy tillverkat av pecannor, karamell och choklad. Även om den här versionen inte har den nyckfulla sköldpaddsformen, tycker jag att den är elegantare och lättare att servera och äta.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Ordna godis kopparna på ett bakplåt. Fördela de hackade pekannötterna jämnt mellan godiskopparna.

2. Placera oöppnade karameller och grädde i en medium mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn i en minut, rör sedan karamellerna. Om de inte alla har smält, eller om det fortfarande är väldigt styvt, mikrovågsugn i ytterligare en kort period. Rör tills karamellen är jämn och homogen.

3. Sked karameln över nötterna i godis koppar.

Var noga med att lämna ett utrymme överst så att du kan fylla det med choklad senare.

4. Placera chokladflisen i en liten mikrovågssäker skål och mikrovågsugn i en minut, rör sedan tills hela choklad smälts. Skaka en liten chokladdocka ovanpå karamellen i varje kopp, vilket gör en virvlande rörelse i mitten för att få en fin finish.

5. Placera kopparna i kylskåpet för att ställa in choklad och karamell, i minst 30 minuter. Om inte din miljö är väldigt cool måste de behållas i en lufttät behållare i kylskåp, eftersom karamell och choklad blir mycket mjuka när de lämnas under långa perioder vid rumstemperatur.