Den Cemita - En Pueblan Style Mexikanskt Porked Sandwich

På samma sätt som tortan är Cemita en mexikansk smörgås som kommer från Puebla regionen Mexiko. Typiskt fylld med en mängd stekt kött, avokado, queso, chipotles och röd sås, är denna smörgås super mångsidig samtidigt som den är utsökt.

Så vart kommer namnet ifrån? Cemita får sitt namn från den typ av bulle som denna smörgås serveras på. En cemita tillverkas vanligtvis av en äggig smet och fylls med sesamfrön när den är bakad. Vissa människor skar ut brödet för att bättre hålla ingredienserna, men vi föredrar att smutta brödet ner och skapa en tjockare yta så att smörgåsen kan hålla sig bättre.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att dela upp cemita i halva med en serrated kniv.
  2. Med hjälp av baksidan av en sked, tryck ner på insidan av bunken så litet indragna fickor för att hålla alla smörgåsingredienserna i.
  3. Lägg till en halv msk adobosås till varje sida av bullen och lägg sedan till hälften av chipotle pepprarna ovanpå varje halva.
  4. Tillsätt fläsken i bottenhalvan och tillsätt sedan papalo (eller koriander), queso Oaxaca, tomat och avokado till den övre halvan.
  1. Stäng smörgåsen och linda fast i slaktpapper.
  2. Skär ner det i mitten och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1350
Totalt fett 110 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 49 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 419 mg
kolhydrater 74 g
Kostfiber 39 g
Protein 39 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)