Curried Spaghetti Recept - Spaghetti Al Curry

Curried Spaghetti kan slå en så udda, eftersom curry inte är en av de saker man associerar med italiensk matlagning. Det verkar emellertid, ofta i recept som är utformade för att exalta diners lustar och är enligt Livio Cerini del Castagnate inte något som ska genomföras lätt: man måste mäta noggrant och respektera matlagningstiderna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fina köttfärs en medelstort lök och värm den över en medelflamma med två matskedar osaltat smör, rör om med en träsked och se till att det vilts utan att färgas alls; Efter några minuter lägg till en matsked varje finhackad persilja och selleri och fortsätt att laga mat över samma låga flamma; efter tio minuter lägger du till ytterligare två friska saltknippar och ett smulat torkat lövblad.
  2. Fortsätt omrörning snabbt och tillsätt en kvart kopp (25 g) mjöl följt av en hällande matsked av det bästa karrypulvret .
  1. Fortsätt arbeta blandningen över låg låga tills du får en ganska tät pasta, i vilken du långsamt rör om en kopp (250 ml) kokande buljong. Du kommer att få en lite klumpig grädde som du ska simma i en halvtimme innan du tar bort från elden och filtrerar genom en fint vävd ostklapp för att ta bort de olika fibrerna.
  2. Återför den filtrerade såsen till elden och rör om 2-3 matskedar tung grädde (eller mjölk om du föredrar), och om du vill ha lite citronsaft. Såsen är klar och kommer att vara en ljusgul, krämig och tenderar att bilda en hud när den svalnar (rör om att ta bort huden). När du lagar mat kan du, om du vill ha, hackad kyckling, fläsk eller kalvkött, kräftdjur, hummerkött eller räkor, vilket ger en behaglig erotisk touch. Figur ett halvt pund för två, och skal och skydda räkorna om det är vad du väljer.
  3. Medan såsen simmar, välj pastaen: Spagetti fungerar bra, liksom andra tunnare platta sorter. Du vill inte ha penne eller tjock maccheroni här. Koka pastan, en halv pund för två, i rikligt saltat vatten och dränera det medan det fortfarande är ganska al dente. Återställ det till pastapotan, häll karrysås över den och koka, rör om med en sked tills såsen fördelas jämnt och pastaen görs.
  4. Servera varmt!