Grillad Corn Salad Recept

Det finns ingen bättre tid än sommartid att äta majs på cob. Under säsongens grönsaker får du en krispig sötma som bara kan matchas genom att döda den i smör och salt och peppar (eller min personliga favorit, beströdd med Chile Margarita). Men ibland blir monotonin hos samma gamla kokta majs tråkigt. Och i slutet av sommaren kanske du har slutat med idéer. Denna grillade majssallad är idealisk.

Mångfalden av en grillad majssallad är det som gör det så otroligt gott. Grillar majs ger en förkolad, bitter och rökig smak som perfekt komplimangerar sötningen av majsskålen. Som om det inte räcker, kan du lägga till om någon mexikansk mat inspirerad smak du vill göra denna sallad ännu mer otrolig (om möjligt). Det är viktigt att använda färsk koriander och färsk mint eftersom dessa är oersättliga i detta recept, eftersom fräschen av dessa örter inte kan hittas i ersättare.

Ett annat steg i receptet som jag starkt uppmuntrar är att koka majsen med skinkorna tills de nästan kokas. När de är lagade kan du börja processen med att grilla dem med skalen på. Medan det är möjligt att hoppa över detta steg och uppnå samma smak, kan majsens konsistens äventyras. Kompromitterad konsistens kommer från kornkärnorna som torkas ut från röken. Om du pre-blancherar / lagar mat kan du få det bästa resultatet. Gör denna sallad som en smart sida för en potluck eller servera med tortillakorr och njut som ett dopp på en fest.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att placera den tärda löken, tomat och örter i en medium blandningsskål. Tillsätt olivolja, limejuice och cayennepeppar och mixa sedan.
  2. Under tiden koka en stor kruka med vatten. När du kokar, tillsätt majsen med skinkor i ca 5 minuter. Avlägsna och låt svalna.
  3. När det är tillräckligt kallt att hantera, ta bort höljen. Grill i ca 8 minuter eller tills majsen är helt kokt. Se till att du roterar majsen så att den blir förkolad på alla sidor.
  1. När du kokar, skär kärnorna av majsen och sätt i blandningsskålen med olivolja, limejuice och cayennepeppar.
  2. Tillsätt de hackade örterna i blandningsskålen och blanda ihop lätt.
  3. Slutligen lägg till koriander, mint, avokado och fetaost till skålen. Därefter tillsätt salt och peppar till smak och blanda sedan en sista gång.
  4. Låt kyla i kylskåpet i ca 2 timmar. Ta bort och servera!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 648
Totalt fett 22 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 126 mg
kolhydrater 110 g
Kostfiber 7 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)