Frukost Pita med yoghurt, ägg och tomater

Jag är en lat frukostmaker. Där har jag sagt det. Egentligen har jag sagt det många gånger. Jag vill inte vara en lat frukostmaker, det gör jag verkligen inte. Jag vill producera hjärtliga, komplexa, hälsosamma och tillfredsställande frukostar. Men det är bara så svårt. Om bara frukost var närmare lunch tid ...

Men saken är, jag har inte accepterat min latskap så jag får regelbundet utbrott av entusiasm och bestämmer mig för att göra det bättre. Idag är det bara en sådan dag. Med undantag för några omelettdiner äter jag sällan ägg men jag gillar dem och de är en bra källa till protein. De är verkligen en perfekt frukostmat med undantag för, du vet, det hela lata. Yoghurt är ett annat bra frukostprotein även om jag brukar ha det som eftermiddagsmat. Men sätt dem ihop (ja, de går ihop), lägg till lite pitabröd och det medelstora kökets favoritgrönsak, tomat och du har en riktigt bra frukost.

Eftersom jag brukar äta frukost vid mitt skrivbord medan jag kontrollerar mina e-postmeddelanden, tycker jag om att lägga allt på toppen av pitan. Åh, och om du tror att jag är nötter för att sätta yoghurt i ugnen med pita, lovar jag dig att jag inte är. Jag har provat det båda sätten och den här är bättre.

Resultatet är ett lite krispigt bröd med mjuk, varm yoghurt, solig sida upp ägg (du bestämmer dig för hur rinnande du gillar dina äggula) och fräschheten hos de tärnade tomaterna. En liten za'atar ger ut smaken och det var gott nog att jag bestämde mig för att göra så mycket, mycket oftare. Um ... vi ska se hur jag gör med det. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 400 grader.

Sprid den grekiska yoghurten på pita eller naanbröd, lägg på en bakplåt kantad med pergamentpapper och skål i ugnen i 10 minuter.

Medan brödet rostar, gör ägget genom att tillsätta smöret till en hetpanna. Spricka i ägget, var försiktig så att du inte bryter på äggulorna, sänka värmen till medelstora låga och koka tills den vita är inställd och att äggulorna passar dig.

Ta bort ristad pita från ugnen. Top med stekt ägg, kasta på tärnad tomat och strö på za'atar. Smaka med salt och peppar och äta varmt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1381
Totalt fett 83 g
Mättat fett 35 g
Omättat fett 35 g
Kolesterol 825 mg
Natrium 754 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 136 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)