Curry Chicken Salad Sandwich Recept

Denna robusta och smakrika Curry chicken Salad sandwich är gjord med en blandning av grekisk yoghurt och majonnäs, så det har en mycket lättare smak med mer hälsofördelar än din typiska kaloripackade kyckling sallad. Grekisk yoghurt ger inte bara en fin tangybit, men den är också full av probiotika och levande kulturer som hjälper till att hjälpa matsmältningen och påskynda metabolism.

Jag rekommenderar att du använder denna curry chicken salad som ett smörgås recept mellan två rostade skivor av en pumpa bagel (för en hints av sötma), en duggregn av sriracha (för värme), några gurkor (för crunch och slutligen en handfull kale lämnar (för extra hälsofördelar), men gärna använda det på vilket fartyg du bryr dig om!

Vad du behöver

Hur man gör det

CHICKEN SALAD RECIPE

  1. Blanda den grekiska yoghurt, mayo, curry, tumeric, ingefära, honung, Sriracha och limejuice tillsammans i en medelstor skål.
  2. Lägg i kyckling, cashewnötter, tranbär, mint, grönlök, koriander, morot och lök. Rör om och låt sitta i minst 30 minuter före servering.

CHICKEN SANDWICH RECIPE

  1. Skål din bagel och lägg gurka i bottenhalvdelen av smörgåsen. Lägg sedan till hälften av kyckling sallad och en handfull av baby kale. Squirt på mer Sriracha om du är i det och servera!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1511
Totalt fett 86 g
Mättat fett 25 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 430 mg
Natrium 569 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 8 g
Protein 140 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)