Kinesisk sesamplast ersättare

Kinesisk sesampasta är gjord av rostade vita sesamfrön. Rissmaken av kinesisk sesampasta gör den mycket populär i olika regioner av kinesisk mat, särskilt i Sichuan-köket. De flesta kinesiska sesamämnenna hittar du i asiatiska / kinesiska stormarknader finns vanligtvis i burkar. Pastan är ganska solid med lite olja som flyter på toppen. Kom ihåg att blanda jämnt innan du använder den.

Det finns olika märken av kinesisk sesampasta och det är upp till dig att välja vilket varumärke du vill ha.

Här är några av hälsofördelarna med sesamfrön:

Jag brukar använda Tahini sås som en av mina huvudsakliga sesampasta ersättare. Tahini sås smakar lik kinesisk sesampasta men det är inte lika starkt. Detta beror på att sesamfrön i kinesisk sesampasta ristas medan de i tahini sås inte är.

Annars kan du också blanda 4 teskedar jordnötssmör med ½ tesked sesamolja. Om du gillar pastaen för att få en starkare sesamsmak, använd den rostade sesamoljan.

Alternativt kan du göra din egen kinesiska sesampasta från början och lita på mig, det är väldigt lätt och snabbt. Allt du behöver är bara vita sesamfrön och vegetabilisk olja eller olivolja.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skål din vita sesamfrö först. Du kan kolla min artikel " Hur Toast Sesamfrön " för mer tips och välj olika metoder som passar dig för att skåda sesamfrön.
  2. Efter att sesamfrön rostats, låt dem svalna lite, men tillsätt blandningen i en matprocessor medan de fortfarande är varma. Börja bearbeta dem i en matprocessor med medelhastighet.
  3. När sesamfrön har krossats, vrid matprocessorns hastighet till låg och häll långsamt i oljan. Bearbeta tills du har densiteten du gillar och stoppa maskinen. Det kan hända att du behöver mer olja eller mindre olja. Det är därför min instruktion är "långsamt häll i oljan" så när sesampastaen har nått densiteten du gillar så kan du sluta att hälla oljan omedelbart.
  1. Förvara sesampastaen i en torr, ren och lufttätt burk och jag brukar förvara den i kylskåpet. Det ska kunna lagras i 1 månad.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 683
Totalt fett 72 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 46 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)