Snabb och enkel chokladfrossning

Detta är en läcker fudge-liknande chokladfrystning, och det är en bra att göra när du har bråttom. Koka det i bara 1 minut, och var noga med att slå tills det börjar tjockna och bli fast, men överbett inte.

Jag gillar detta frostning för en enkel vit eller gul arkkaka. Det klarar sig fint på tårtan. Det är speciellt bra för en arkkaka men sprids snabbt innan den går upp. Eller slå frosten tills den är bra och tjock men fortfarande hällbar och drizzle den sedan över en Bundt kaka eller rörkaka. Receptet fördubblas enkelt för ett tjockare lager av frostning.

Det är inte bara lätt, det är gjort med endast fem ingredienser!

Relaterat recept: Chokladkremost Frosting

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda i smör, socker och mjölk i en liten kastrull. koka upp. Koka i 1 minut. Avlägsna från värme och rör i chokladflisen och vanilj.

Slå frostning med en elektrisk mixer tills den börjar stelna till en spridningskonsistens. Överbett inte eller det blir för fast, som fudge. Häll den över kakan och sprid snabbt.

Om frosten hårdnar och blir svår att sprida, lägg till lite varmt vatten eller doppa din spatel eller kniv i varmt vatten när du sprider den över kakan.

Ger tillräckligt med frost på toppen av en 9-i-13-vid-2-tums tårta.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 53
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)