Braised Aubergine Med Potatis Recept

I denna maträtt är äggplantan mudderad i mjöl och brunat innan man lägger till potten, vilket ger disken en härlig blandning av texturer och smaker. Dessa är de klassiska grekiska smakerna : äggplantor, potatis, tomater, lök, örter och olivolja.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg äggplantor i vatten i 30 minuter.
  2. För att göra såsen, i en gryta potten, kombinera tomater, persilja, lök, 1/2 kopp olivolja, 1 1/4 koppar vatten och 1/2 tesked salt. Koka, täck och koka över medelhög värme i 15 minuter. Rör om potatis och 1/4 kopp vatten, täck och koka tills potatisen är klar ungefär 20 minuter.
  3. Medan såsen lagar mat, torka äggplanten och krydda med 1/2 tsk salt. Värm 4 matskedar olivolja i en stekpanna över hög värme. Skaka bitarna av aubergine i mjöl och stek tills guldbrun på alla sidor. Placera stekt bitar i en sil så att överskott av olja kommer att tappa av.
  1. Tillsätt aubergine till potatis och sås, täck och fortsätt att laga mat i 10 minuter. Stäng av värmen och låt grytan stå på spisen tills den är klar att servera eller lagra.
  2. Servera varma, varma eller vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 706
Totalt fett 45 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 974 mg
kolhydrater 72 g
Kostfiber 13 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)