Recept för Tonfisk Chowder med majs och ost

På en kall nattkväll passar en snabb och avslappnad kvällsmedel. En chowder är bara saken: Det är varmt, närande och gott. Och snabbt och enkelt i köpet till kocken som bara gick in från en lång arbetsdag.

Denna tonfisk chowder är fylld med grönsaker drenched i en ostliknande sås. Servera chowder med kex eller crusty och varmt franskt bröd. Klä upp denna enkla måltid med ett torrt vitt vin som sauvignon blanc, Albarino eller viognier, alla bra parningar med skaldjurskvoter eller grytor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt i vatten och ca 1 tesked salt i en stor kastrull.
  2. Tillsätt tärnad potatis, morötter, selleri och hackad lök.
  3. Täck och koka.
  4. Minska värmen och sjuda i ca 10 minuter; ta bort från värme och lägg åt sidan.
  5. Smält smöret i en liten lagerpotte.
  6. Blanda i mjölet och rör om till slät.
  7. Gradvis tillsätt mjölken, rör om ständigt. Fortsätt tillagning, omrör hela tiden tills såsen är jämn och förtjockad.
  1. Tillsätt cheddarosten och rör om den smälts.
  2. Tillsätt de kokta grönsakerna med sin vätska, tonfisk, majs och Tabasco för att smaka på och fortsätt att laga mat tills chowder är varm.
  3. Tillsätt salt och peppar efter smak och servera garnerad med gröna lök eller persilja, om så önskas.

Om Chowders

Ordet "chowder" härstammar från det latinska ordet "caldera", vilket betyder att matlagningspotet och sig själv har övergått från en betydelse som hänför sig till uppvärmningsplatser, säger webbplatsen What's Cooking America. På engelska är ordet för det en kittel, men på franska är det "hauler" och det franska ordet för hett är "svårt". Det är inte så svårt att se hur ordet "chowder" är relaterat till det franska ordet för matlagningskanna, så denna soppa har en autentisk och enkel moniker.

Chowder är en mycket gammal maträtt, säger What's Cooking America, och det var ursprungligen tänkt som fattig mans mat. Fish chowders är förfäderna av den typiska New England och Manhattan versioner av clam chowder.

De flesta chowders har historiskt bestått av grönsaker och / eller skaldjur i en vit sås. Manhattan clam chowder är ett undantag, med sin tomatbaserade sås. Andra kött, som skinka eller bacon, återfinns ofta i majs- och potatiekolvar.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 815
Totalt fett 55 g
Mättat fett 30 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 164 mg
Natrium 1 314 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 3 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)