Orange lax med purjolök och svamp recept

Detta recept är dumt enkelt men väldigt vackert och sofistikerat. Om svampar inte är din familjs sak kan du göra samma sak med spenat (sauté det för mindre tid) eller hackad broccoli eller asparges istället för svampen. Du kan också använda den lättillgängliga knappen eller cremini svamp istället.

Prejkar kan vara mycket smutsiga så var noga med att tvätta dem ordentligt innan du lagar mat med dem. De är lätta att skölja bort, men lite smuts kan förstöra en maträtt. Bacon och persilja är båda valfria - inte precis vad du kan göra på en veckodag. Men om du råkar ha några kvarvarande bitar av kokt bacon i kylskåpet och en halv gäng persilja, är det en lätt tillägg. Ett extra steg om du inte har båda att ligga, men igen, en helt diskretionär.

Testa också Orange Hoisin Räkor , om du gillar citrusvinkeln. För andra sätt att förbereda lax, prova pepparrotgersallad, pocherad lax med cilantrosås, thailändsk lax eller enkel asiatisk lax.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en grunt behållare kombineras apelsinjuice, olivolja, salt och peppar. Lägg till laxfiléerna, vänd på kappa med marinaden, täck sedan behållaren och marinera i kylskåpet i 2 till 6 timmar.
  2. Förvärm ugnen till 450 ° F. Värm oljan i en stor ugnssäker stekpanna över medelvärme. Tillsätt purjolök och sauté i ca 6 minuter tills det mjukas. Rör om i svamp och vitlök, krydda med salt och peppar och tills det svampar har släppt sin vätska och det har avdunstat och svampen har börjat brinna, 8 till 10 minuter. Vrid svampen i en skål.
  1. I samma stekpanna värm smöret över hög värme. Ta bort fisken från marinaden och klappa torr med pappershanddukar. Placera laxens hud sida ner i pannan och laga mat, utan att flytta laxen, i ca 5 minuter tills botten är krispig. Överför pannan till ugnen och steka i ytterligare 5 minuter, eller tills laxen är klar till din smak.
  2. Servera laxen som ströks med bacon och persilja om så önskas. Servera den varma svamppudelblandningen på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 359
Totalt fett 26 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 40 mg
Natrium 180 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 3 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)