Grillning och rökning gås

Hur man lagar gås till perfektion

Oavsett om du vill förbereda den traditionella julgåsen eller bara njuta av en underbar fågel när som helst eller år, är öppen eld vägen att gå. Inhemsk gäss är så tung i fett att du måste kunna tillåta att fettet släpper bort under matlagningen. Grillen och rökaren låter dig göra det enkelt.

En butik som köps gås kommer att väga i någonstans mellan 6 och 20 pund. De mindre yngre fåglarna anses generellt som bättre provsmakning.

Men du måste planera på ca 1 1/2 pounds precooked vikt per person. När fettet har gjorts och köttet skärs får du betydligt mindre fågel än vad du betalat för.

Eftersom det kommer att bli mycket återgivna fett är beredda att fånga det. Oavsett om du använder ett rotisserie , grillar gallret eller sätter fågeln i en rökare , vill du lägga ner en panna för att fånga fettet. När du grillar, vill du grilla indirekt.

Det är verkligen mycket lätt att grilla en gås. Efter allt matlagning är en gås över en öppen flamma den beprövade och sanna metoden. Börja med att låta gåsen värma upp i ca 30 minuter. Tvätta och klappa torrt med pappershanddukar och säsong efter dina önskemål. Lite salt, timjan eller salvia och kanske lite citronsaft räcker.

Om du använder kol du kommer att vilja använda ca 4 till 5 pounds. Du kanske måste fylla i elden efter en timme eller så. Förvänta att grilla i ca 2 till 2 1/2 timmar för en 15-pund gås.

Fågeln kommer att göras när den inre temperaturen når 180 grader F. Låt den vila i 10 till 15 minuter innan du huggar och serverar.

När du röker en gåsplan på ca 30 minuter per pund. På grund av fett behöver du en bra rökningstid för att släppa ut det. Problemet med rökgäss är att huden är mjuk och inte så trevlig att äta.

En bra idé är att placera dig nästan kokad gås på grillen eller i en ugn på ca 350 grader F. Detta kommer att bruna huden och låt den bli krispig.