Choklad Jordnötssmörbönor

Det här läckra receptet är en gammal familjens favorit. Det är som en Reese jordnötssmörkopp, men bättre och bättre för dig, eftersom det har datum och mörk choklad. Du biter i en mjuk och krämig men fast chokladbeläggning till en flätig jordnötssmör fyllning full av torkad frukt och nötter.

Förvara dessa lilla godisar vid rumstemperatur, tätt täckt, men du kan kyla dem om du vill. Vid rumstemperatur är chokladfast nog att samla upp, men det smälter mycket väl med jordnötssmörsfyllningen, så de två är nästan samma struktur.

I de gamla dagarna brukade man använda en paraffinplatta (som är ätbar) och smälte den med choklad så att den stärktes när den kyldes, men det är onödigt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, kombinera jordnötssmör, jordnötter, pulveriserat socker , datum och smör och blanda väl; bilda i 1 "bollar. Placera på vaxad pappersfodrad kakan och kyla tills det är fast.
  2. Smälta de semisweeta chipsen och den hackade bittersjuka chokladen ihop i en 2 kopp glasmätskål i mikrovågsugn med medium effekt ca 2 minuter, rör om en gång tills chokladet är nästan men inte helt smält. Avlägsna chokladblandningen från mikrovågsugnen och rör omedelbart tills den smälts och släpper. Detta hjälper till att temperera choklad genom att såsa den med kristaller så att chokladen är ganska fast vid rumstemperatur. Om du använder medelkraft och rör om en gång, kommer choklad inte att brinna. Vet hur snabbt din mikrovågsugn lagar mat innan du börjar använda den.
  1. Doppa varje boll i smält chokladblandning och sätt på pergamentpapper. Låt stå tills choklad är fast, lagra sedan noggrant vid rumstemperatur.
  2. För att doppa sötsakerna, se till att de är väl kylda först. Smälta chokladet i en glasmätskål så att choklad är tillräckligt djup för att arbeta med lätt. Släpp citronerna, en i taget, in i choklad. Använd en gaffel för att försiktigt vrida dem och fiska sedan ut bonetten med gaffeln. Peka på gaffeln på sidan av mätkoppen för att ta bort överflödig choklad. Tippa det belagda bontet tillbaka på det vaxade pappret. Använd lite smält choklad för att fylla i några hål eller gaffelmarkeringar, om det behövs. Ta din tid; Det här är en kontemplativ uppgift! Chokladen ska vara fast i ungefär en timme.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 116
Totalt fett 8 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 35 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)