Choklad Mississippi Mud Pie

Denna Mississippi lera paj är en munnen choklad tårta, och det är så enkelt att du kommer att göra det om och om igen. Den fantastiska pajen är gjord med en fuktig chokladfyllning och den signaturkrumma toppen som liknar den spridda, torra Mississippi-floden. Smöret och choklad smälts och slås sedan in i äggblandningen, som tar högst 8 till 10 minuter. Fyll din hemlagade eller färdiga graham cracker eller cookie crust paj och baka. Det är allt det finns!

Det här är perfekt för ett mellanmål när alla frågar efter något sött eller en chokladtress, och du har nog alla ingredienser i ditt skafferi.

Jag har inkluderat ett enkelt hemlagat Graham Cracker Crust Recept, men jag använde en lagrad kött för paj på bilden. Jag brukar baka en hemlagad skorpa i några minuter för att fixa det lite innan du fyller, men det är inte nödvändigt att baka en färdig skorpe.

Relaterat recept: Southern Chocolate Chess Pie

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F (180 C / Gasmärke 4). Placera bakstången i ugnscentrumet.
  2. För den frivilliga hemlagad skorpan, kombinera Graham Cracker-krummerna i en skål med konditorernas socker, 6 matsked smält smör och ett saltstänk. Klumpa krummen i botten och uppåt på sidorna av en 9-tums pajplatta. Baka i den förvärmda ugnen i 8 minuter. Ta bort skorpan på ett stativ och lägg åt sidan (Det är inte nödvändigt att baka en färdig smörskorpa).
  1. Placera en liten kastrull över medium låg värme. Tillsätt smöret och unsötet choklad och koka, omrör ofta, tills båda smälts och blandas väl. Låt blandningen svalna något.
  2. I en medium skål med en elektrisk mixer, slå ägg. Rör i majs sirap, granulat och vanilj extrakt. Tillsätt chokladblandningen till ägg och sockerblandning och rör om tills det är väl blandat.
  3. Placera pajskorpan på ett bakplåt. Bakplåten gör det mycket lättare att flytta cirkeln till och från ugnen och kommer att få några spill.
  4. Häll fyllningen i det beredda pajskalet och överför pajen till ugnen.
  5. Baka i ca 40 minuter, eller tills fyllningen är inställd med mycket liten jiggle.
  6. Servera pajen lite varm eller kall med en skinka glass , en drizzling av choklad sirap eller en piskad gräddfil.
  7. Förvara rester, löst täckt, i kylskåp i 3 till 4 dagar.

Du kanske också gillar

Choklad Delight Dessert Med Variationer

Choklad Chip Cheesecake Pie Recept

Enkel, ingen baka chokladostkaka

Four Minute Brownie Pie