Croissantbrödpudding med vaniljsås

Slitna daggamla croissanter tar lätt brödpudding till nya höjder. Den fläckiga och smöriga smaken tillför puddingens rikedom medan sötad kondenserad mjölk och konserverad frukt gör det till en super lätt förberedelse. Tänk på en rik brioche eller challah om du inte har croissanter.

Använd bara en konserverad frukt i receptet. Fruktkocktail, tärnad eller skivad persikor, päron, ananas eller konserverad aprikos är alla utmärkta val. Eller använd en kombination av konserverad frukt. Om du har några små ensbetjäningsbehållare av frukt, kombinera några av dem i detta recept. Tillsätt ca 1/2 kopp torkade tranbär eller russin till pudding tillsammans med konserverad frukt om du skulle vilja.

Brödpudding serveras varmt eller vid rumstemperatur med den varma vaniljsås. Om du väljer att inte använda sås receptet, servera pudding med lönnsirap eller en fruktsåsblandning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Smör en 9-vid-5-vid-3-tums brödkanna.
  3. I en stor skål, kombinera alla ingredienser; rör om tills det är väl blandat.
  4. Vrid brödpuddingblandningen i den beredda brödspannan.
  5. Baka i den förvärmda ugnen i 30 till 40 minuter, eller tills den är brunad och inställd.
  6. Under tiden gör vaniljsås. I en gryta, kombinera smöret, granulerade och bruna sockerarter och piskräm. Placera pannan över medelvärme och koka, ständigt rör om i ca 6 till 8 minuter, eller tills såsen bubblar och förtorkas.
  1. Ta bort såsen från värmen och lägg till vanilj. Rör för att blanda.
  2. Ta bort brödpudding till ett stativ för att svalna något.
  3. Skiv den varma brödpudding och lägg den på individuella efterrättplattor. Sked varm sås över pudding.

tips

För en bourbon sås, byt ut vaniljkstraktet med 3 matskedar bourbon och minska piskningskrämsen till 3 matskedar.

Om du inte har sötad kondenserad mjölk är det lätt att göra det från början. I en kastrull kombineras 1 1/2 kopp tung kräm med 1 1/2 koppar vitt granulärt socker. Koka upp blandningen över medium värme, omrör hela tiden. Minska värmen till lägsta temperatur för att bibehålla en simmer. Koka i ca 20 till 30 minuter eller tills den har minskat och tjocknat något, omröring ofta. Lägg till en vaniljböna eller kanel fast vid blandningen om så önskas. Det kommer att tjockna när det svalnar.