Chickpea och Brussels Sprout Salad med Tahini Dressing

Är du en Sproutälskare i Bryssel ? Jag är och har alltid varit, även som ett barn. Jag kommer fortfarande ihåg att vara i sömn någonstans och lyssna på alla barn klagar på att de serverades i Bryssel, men jag förstod inte väsen. Jag åt gärna min och även några från min väns platta.

Dessa dagar är min Pinterest-mat fylld med spireuppskrifter eftersom de verkar vara utbrett i semesterrätter. Och jordbrukarnas marknader är fulla av de små kålen kvar på sina stjälkar. Massor av recept hävdar att även om du tror att du hatar bröstspiror, kommer du att tycka om dem i denna maträtt. Personligen tror jag att många lärde sig att ogillar dem genom att serveras överkokta i skolkafeterier. Under alla omständigheter spenderade jag det mesta av mitt liv att äta dem antingen rostade eller lättångade. Men att äta dem rå är ny för mig.

Men det är vettigt, eftersom vi äter kålråvara i coleslaw så varför inte spira. Gourmetmarknaden i mitt närområde säljer dem redan strimlad men det är dyrt och onödigt eftersom det är så lätt att strimla dem hemma i en matberedare.

Jag letar alltid efter nya salladsidéer som inkluderar min dagliga dos av kikärter, så jag kombinerade dem med strimlad sprit och klädde dem med min hemlagad citron tahini dressing och en bra sprinkling av za'atar. Det är krämigt, krispigt, snyggt, gott och en bra idé att tjäna som en salladsalat på ditt Thanksgiving-bord. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj kikärterna och dränera väl för att ta bort all överskottsvätska. Placera i en stor skål.
  2. Skär stammen av varje bröstspiral och skär sedan i halva. Placera i en matberedare och puls några gånger tills det är strimlat men inte renat. Lägg till kikärterna.
  3. Gör citron tahini dressing genom att kombinera sesampastaen med vatten och citronsaft. Skaka i vitlök med en fin rivare och krydda med salt och peppar efter smak. Om du vill ha en något tunnare konsistens, lägg till en extra matsked vatten.
  1. Kasta kikärterna och bröstspirorna med halva citron tahini dressing (eller mer efter önskemål) och za'atar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 358
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 331 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 11 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)