Mjuka Molassor Kakor

Min familj älskar dessa melasskakor, och de är ett utmärkt val för semesterbakning. De är super enkla att göra, utan att behöva rulla, och de blir snygga och läckra varje gång.

Kakdeggen är kortkyld, sedan formad, rullad i socker och bakad till perfektion. Detta recept kräver smör, men margarin eller förkortning fungerar bra.

Relaterade recept
Classic Molasses Cookies
Molassor Krympor Kakor

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en blandningsskål med elektrisk mixer, kräm smör och socker tills ljus. Slå i ägg och melass tills det är väl blandat.
  2. I en annan skål, kombinera mjöl, salt, natron och kryddor. Rör om den torra blandningen i den krämda blandningen tills den blandas. Koka i 1 till 2 timmar, eller tills degen är tillräckligt stark för att forma.
  3. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  4. Smörj lätt ett bakplåt eller linja det med pergamentpapper eller en silikonbakningsmatta.
  1. Forma degen i små bollar om 3/4 till 1 tum i diameter; rulla i det granulerade sockret och placera på det färdiga bakplåten, vilket lämnar ca 1 till 2 tum mellan kakor.
  2. Baka i 8 till 12 minuter, eller tills det är inställt. Kyl i pannan på ett stativ i 2 minuter; ta bort till ett stativ för att kyla helt.

Du kanske också gillar

Gammaldags melasskakor

Mjuka Molassor Släpp Cookies

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 81
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 180 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)