Grillad Shark Steaks Recept

Marinaden i detta recept kommer inte att överdriva fiskens smak. Shark har en bra smak, och du vill få ut det mesta du kan. Medan dessa biffar är avsedda att serveras som det är, kan du också riva dem och sätta dem i tacos, soppor, grytor eller omslag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera sojasås, apelsinjuice, ketchup, hackad persilja, citronsaft, peppar, rödpepparflingor och malet vitlök. Placera fisken i en grunt bakfat och häll marinaden över toppen. Använda tangar, vrid hajbiffar för att belägga väl. Skydda med plastfolie och marinera i kylskåp i 1-2 timmar.
  2. Förvärm grillen till medelhög värme. Strax innan du lägger fisk på grillen, grillar grillen med ett par uteserveringar, vikta pappershanddukar och en hög rökpunktsolja. Gör ca 3-4 passerar över grindar för att säkerställa en non-stick matlagningsyta. Detta är viktigt vid grillning av fisk eftersom det brukar bryta om förhållandena är rätt.
  1. Ta bort fisk från marinade, reservera marinaden. Placera marinade i en gryta och sätt till en hög simmer i 2 minuter, rör om ofta. Minska värmen till medium-låg och låt sjuda i 10-12 minuter. Avlägsna från värme och lock för att hålla såsen varm.
  2. Placera fisk på grillen och koka i 5 6 minuter på varje sida eller tills fisk når en inre temperatur på 145 grader och flakar lätt när den testas med en gaffel.
  3. När du har kokat, ta bort hajbiffar från grill och servera med sås.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 821
Totalt fett 32 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 303 mg
Natrium 1 597 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 110 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)