Valnöt Falafel Pita med Pickled Lök

Jag tror att jag redan tidigare har fastställt att jag är en fan av hard falafel och skulle med glädje lista den som min favorit smakliga mat. Den klassiska gröna, cilantro tunga, stekta kikärterbollen är min ultimata men jag är alltid upptagen med roliga variationer. Och jag älskar det speciellt när jag hittar en falafelboll med lite kram. Denna valnötversion är hjärtlig, smakfull och har bara en bit av den knäckiga faktorn som gör det till en smakbit. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

För att göra de betade röda löken tillsätt socker, äppelcidervinäger, salt och vatten till en kruka och värm tills sockret är helt upplöst. Rör i den skivade röda löken och avlägsna från värmen. Låt svalna innan du placerar i en burk eller behållare i kylskåpet. Den är redo att äta en gång svalnat men kommer att smaka bättre nästa dag efter att löken har haft en chans att marinera.

För att göra falafel, lägg valnötterna till en matprocessor och puls några gånger tills muttrarna är i små bitar men inte damm.

Tillsätt kikärter, tahini, koriander, vitlökspulver, malda kummin, bakpulver, svartpeppar och salt. Pulsa tills kombinerat.

Om du bakar falafeln, värm ugnen till 425 grader. Skaka blandningen i bollar (ca 1 oz.) Med en skopa och placera dem på en bakplåt kantad med pergamentpapper. Baka i 15 minuter. Om du steker dem, lägg till bollarna, några i taget, till en kruka med 350 grader olja och stek i några minuter. Du kan också grunda steka dem i en stor stekpanna eller gjutjärnspanna.

Gör tahini såsen genom att kombinera sesampastaen med vatten, citronsaft, vitlök, salt och peppar.

Montera smörgåsarna genom att fylla varje pitahalva med tärnad gurkor och tomater, några falafelbollar och några av de betade lökarna. Driva på tahini såsen och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 667
Totalt fett 25 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 743 mg
kolhydrater 95 g
Kostfiber 13 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)