Karamelliserade lök och parmesan burgare

Första gången jag gjorde dessa till min familj, nämnde jag inte att de var halva svamp, halva nötkött (annars kallad The Blend - jag känner att det behöver ett ljudspår att gå med detta dramatiska namn); Jag sa bara att de var hamburgare. Inga frågor ställdes, och hamburgarna var helt slukade.

Enligt mushroområdet konstaterar många kockar att du kan blanda hackade svampar med markkött för att skapa bättre provsmakning, mer näringsrika hamburgare - bra för dig, men också bra för miljön, eftersom även icke-vegetarianer vet att det minskar den totala konsumtionen av kött är en bra sak för jorden.

Svampar, som nötkött, är en stor källa till umami, som också kallas den femte smaken - tänk köttig, tänk djupt, tänk "en trevlig smaklig smak", vilket är hur det översätts från japanska. Svampar är extremt låga i kalorier, och har inget fett, så genom att blanda dem med smakrika, rika nötkött får du det bästa av båda världarna. Du kan använda denna teknik med alla slags kött, från nötkött till lamm till buffel till korv till kalkon. Du kan också ha en mycket bra tid att utforska den stora världen av svampar. I det här receptet använde jag en blandning av cremini och knappsvamp, billig och mycket lättillgänglig, men du borde känna dig väldigt fritt att byta smaker med andra sorter som kriminella, portabella, shiitake, maitake (även känd som hönan av skogen) ostron, trumpet och mer.

Rikta karamelliserade lök ger ett annat underbart djup av smak för denna burger. Ju längre du kan laga löken desto bättre, men håll värmen låg och rör ofta så att de inte brinner.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stor stor stekpanna, helst gjutjärn, över medium värme. Tillsätt lökarna och sauté i 15 till 20 minuter tills de är guldbruna och mycket mjuka ... om du kan suga dem i 30 till 40 minuter, ännu bättre. Låt dem svalna till rumstemperatur och hugga dem grovt.
  2. Torka av all smuts från svampen med en fuktig pappershandduk, trim av stammarnas botten och skär sedan svampen i hälften. Arbeta i två satser, pulsa dem i en matprocessor med ett metallblad tills de grovhackas, ungefär som smula nötkött. (Du kan också göra det för hand med en kniv och ett skärbräda, men se till att blandningen är ganska finhackad).
  1. Lägg svampen i en stor blandningsskål och lägg till biffen, hackade lök, ägg, panko, parmesan och persilja. Forma försiktigt blandningen i 8 patties på samma sida, ca 3/4 tum tjock. Placera dem på ett skärbräda eller en tallrik och kyl dem i en timme tills de är fasta (de kan vara täckta och kylda i upp till 8 timmar).
  2. Lätt olja en grillpanna eller en gjutjärnspanna eller spraya med spannmålspanna. Värm pannan över medelhög hög värme.
  3. Koka pattiesna i satser (se till att det finns utrymme mellan varje burger) tills de kokas igenom, ca 8 minuter på varje sida - du vill få en fin sår på båda sidor, men se till att de inte brinner, och vänd dem försiktigt, eftersom de är lite känsliga. Justera värmen efter behov.

En hälsosam trend

I år kommer mer än 15% av de offentliga skolorna i K-12 att betjäna "blandade hamburgare" eller hamburgare göra näringsrika, med mindre fetthalt och natrium genom att blanda finhackade svampar med köttet.

Lunchlokaler blandar hamburgare med ett traditionellt 30/70 svamp / köttförhållande för att möta USDA-fett- och natriumbehovet för skolmat. Förutom hälsa, svampar umami hjälper till att göra hamburgarna mer smakrika. Under de senaste tre åren har mer än 30 miljoner blandade hamburgare serverats i skolor - eller 500 000 pund svampar om året.