Miniatyrkarameller

Miniatyrkaramellerna visar att stor smak kan komma i ett litet paket! Små bollar av äpplen dunkas i choklad, sedan ges en beläggning av mjuk, tjuv karamell. De är lika läckra som de är bedårande, och Miniatyrkaramellerna gör den perfekta festen aptitretare eller tjänst.

Det är inte traditionellt att belägga äpplen med godisbeläggning innan de täcker dem med karamell, men i detta recept är det absolut nödvändigt. Utan en skyddande beläggning får fukten i äpplen karamellen att glida rakt ut. Detta recept ger mellan 12-16 mini-äpplen, beroende på storleken på din skopa och dina äpplen.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och lägg åt sidan för nu.

2. Använd en melonbollare eller liten godisskopa för att skära små runda bollar ur äpplen, se till att alltid ha en yta med äppelshud. Klättra äppelbollarna väldigt bra och få dem så torra som möjligt. Placera äppelbollarna på huden och sätt in tennpinnarna eller lollipoparna i toppen.

3. Smält godisbeläggningen i mikrovågsugnen och rör om tills den är jämn.

Doppa varje äpple kort i beläggningen, se till att beläggningen sträcker sig till var äpplehuden är så att fukten i äppelköttet är helt förseglad. Placera dem på bakplåten. När alla äpplen är doppade, kyl dem tills beläggningen är inställd.

4. Förbered karamellen medan du väntar på att beläggningen ställs in. Placera oöppnade karameller och grädde eller vatten i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn i 30 sekunders mellanrum tills det är helt smält. Låt det svalna, rör om ibland tills det fortfarande är varmt och hällbart men inte längre varmt vid beröringen.

5. När karamellen smälts och beläggningen på äpplen är inställd, är det dags att täcka äpplen med karamell. Detta kan vara knepigt eftersom beläggningen börjar smälta om den utsätts för varm karamell, men om karamellen har svalnat är det svårt att manipulera. Följande metod fungerar bäst för mig: Lägg lite vaxat papper eller folie på din arbetsstation och sprut den med nonstick matlagningsspray. Placera stora skedar av karamell på folien och använd dina händer (sprayad med nonstick spray) för att klistra in dem i tunna cirklar. Plocka upp en cirkel och linda den runt äpplet, dra och klistra med fingrarna efter behov. Våt fingrarna ibland för att förhindra att karamellen stannar i händerna. Om karamellen har svalnat nog ska det vara lätt att manipulera på detta sätt, och denna metod garanterar en jämn och jämn beläggning av karamell som inte smälter i godisbeläggningen.

6. Om så önskas, doppa i karamellens äppelbottnar i hackade nötter, kokosnötter, chokladflis eller sprinkles.

Placera äpplen i kylskåpet för att ställa karamellen och använd vid behov händerna för att omforma alla droopy äpplen före servering. Miniatyrkarameller är bäst den dag de är gjorda, men om de har monterats ordentligt, kommer de att behålla ytterligare en dag eller två i en lufttät behållare i kylskåpet.

Klicka här för att se alla Caramel Apple Recipes!

Se alla Apple Candy Recept här!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 14
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 47 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)