Fondue Savoyarde Recept

På 1960-talet var Fondue en av dagens trendigaste franska rätter; alla ville ha en Fondue maträtt och de härliga spettarna och de var en fast favorit på alla brudklasser. Men det var då och över tiden försvann folket.

Fashions åt sidan är Savoyarde Fondue en klassisk apres skidskål på menyer i de franska alperna under skidsäsongen. Den superläckta smälta osten skopade upp på kuber av bröd är den perfekta behandla efter en hård dag i backen och absolut för att värma upp kroppen på en bittert kall dag, inte konstigt att det är en klassisk maträtt.

Smooth and rich, detta fondue Savoyarde receptet är det lyxiga och flöjtiga franska Alpine Fondue Receptet, vilket är perfekt för retrofonduepartierna hemma när som helst du råkar sitta fast inne på en snöig natt.

Hemligheten till den perfekta fonduen är att använda ost från god kvalitet och se till att den är revet. För brödet, använd en bra kvalitet hantverksbröd, surdeg är perfekt för detta. Chewier brödet desto bättre kommer det att hålla den smälta osten mer framgångsrikt än en billig baguette eller massproducerat bröd som så lätt kan lösas upp.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Gnid inuti en kastrull med vitlökskuren. Gnid mycket bra för att överföra vitlökens smak och olja på pannan och släng sedan vitlöket.
  2. Tillsätt vin och majsstärkelse till den beredda pannan och sätt den till en mild, rullande koka. Minska värmen så att vinet bara simmerar och lägger till ostarna, följt av muskot, svartpeppar och paprika. Använd en träsked, rör om hela tiden tills fonduet är smält och slät. Om du upptäcker att osten stannar, sänka värmen ytterligare. Osten smälter inte, sedan höjer värmen något, alla dessa beror på den kastrull du använder.
  1. Håll värmen låg till medelstora, fortsätt att laga mat - kokar aldrig - fonduet i 15 minuter tills det har förtjockats.
  2. När du har förtjockat tillsätt Kirsch och fortsätt att rör om i 1 minut längre.
  3. Överför fonduet genom att hälla in i en fonduepanna över en flamma. Ge varje gäst en lång gaffel och servera din varma, tjocka fondue med kubad bröd.

Detta Fondue Savoyarde recept gör 6 portioner.

Uppdaterad av Elaine Lemm

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 449
Totalt fett 19 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 79 mg
Natrium 1,287 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 2 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)