Guide till köp, lagring och matlagning Okra

Var att köpa Okra och hur man lagar mat med den

Okra - du gillar det eller du hatar det. De som hatar det brukar skylla på hur okra blir smal och silkeslen när den är lagad, men andra tycker om det av samma skäl. Okra är också känd som "damens fingrar", en av de grönsaker som betyder olika saker för olika människor.

Var kan man köpa Okra

Färsk okra är en slank, grön, rörliknande grönsak, så hänvisning till kvinnliga fingrar. Det är faktiskt en pod fylld med små vita frön.

Det ska känna sig fast men inte svårt. Leta efter ljusgrön okra med oförskämd hud när du köper den - om du hittar den på din lokala marknad. Det är inte en mycket populär grönsak och inte alla livsmedelsbutiker lager det. Dina bästa chanser är i maj till september när okra är i säsong.

Det finns flera sorter av okra - vissa växer långa medan andra blir korta. Vissa är lila och andra är gröna, men grön okra är den vanligaste formen som finns i USA

Historien om Okra

Okra är inte infödd till Karibien. Liksom så många andra livsmedel, kom det fram till följd av slavar och bosättare som tog med sig när de kom för århundraden sedan - i det här fallet, troligen afrikanska slavar. Okra är infödd till Etiopien, men det växer bra i varma tropiska klimat.

Lagring av Okra

Okra kan förvaras i kylskåpets grönsaksfack i papperspåse i upp till fyra dagar. När du är redo att förbereda den för matlagning, ta bort den från kylskåpet och ta den upp till rumstemperatur först.

Det släpper ut mindre fukt när det kokas.

Skärning / skivning Okra

Torka okraen innan du skär eller skär den. Exakt hur du skär det kan variera från hushåll till nästa, för att inte tala om från en del av världen till en annan. Okra kan skäras i rundor, skivas i längdriktningen eller skär diagonalt.

Naturligtvis kan du alltid välja att lämna okra hela.

Matlagning med Okra

Okra används mest i soppor och grytor, som gumbo. Den innehåller mucilage, ett ämne som fungerar som ett naturligt förtjockningsmedel när det värms upp. Okra är panerad och friterad i vissa karibiska regioner, och vissa kokkonst har varit kända för att betrakta den. Pickling kan hjälpa till att skära ner på den slimiga konsistensen som okra tar på när den kokas.

Skära ner på Slime

Några metoder har visat sig framgångsrika för att minska slimkvoten för kokad okra. Några kockar föreslår att det blöts i ättika innan du lagar det, men se till att du klappar helt okragen. Matar det med mycket hög värme, till exempel genom att grilla den eller sautéing den, fungerar också. Du kan förutse okra så här innan du lägger till det i andra recept.

Hälsofördelar

Om du är en av dem som inte avskyrs av okras konsistens, erbjuder det flera hälsofördelar. Den är rik på fiber och anmärkningsvärt låg kalorier. Det är högt i vitaminerna A, C och K, liksom flera antioxidanter som inkluderar beta-karoten, xanthin och lutein. Okra erbjuder också en mängd B-komplex vitaminer, inklusive niacin, tiamin, pyridoxin och pantotensyra.