Black Bean History

Lär dig historien om den 7000 år gamla svarta bonen

Svarta bönor har länge varit en proteinrik stapelfrukt av många latinamerikanska kulturer. Idag är svarta bönor åtnjutna av de flesta kulturer runt om i världen. Dessa bönor är fyllda med smak och näringsvärde. Medan många människor associerar dessa bönor med middagstid kan du öka din produktivitet genom att lägga svartbönor i din frukost. Lär dig allt om svarta bönor och få tips om matlagning i följande artikel.

Black Bean History

Svarta bönor, botaniskt kända som Phaseolus vulgaris , är infödda till Amerika. En av över 500 sorter av njurbönor, svarta bönor är också kända som sköldpaddabönor , kaviarcriollo och frijoles negros . Dessa bönor går tillbaka minst 7 000 år när de var en häftmat i dieter från centrala och sydamerikaner. De är fortfarande en populär mat i många hushåll i Amerika.

Medan den svarta bonen är infödd till Amerika har den blivit populär runt om i världen. Dessa bönor har blivit särskilt populära i nutida Punjabi-köket. I Louisana Cajun och Creole köket har sköldpaddabönan också blivit en häftklammer.

Vad är en svart böna?

Bönorna handlar om storleken på en ärta, upp till 1/2 tum lång, med den lite mindre uttalade båtformen som är vanlig för njurebönor. De har en satin svart hud och ett vitt centrum. När de är kokta har bönorna en krämig konsistens med en stark, lätt söt smak.

Hälsofördelar med svarta bönor

Svarta bönor är ett bra hälsosamt tillskott för de flesta dieter. De är särskilt bra för veganer och vegetarianer eftersom de är oerhört höga i protein. Det finns till och med några bra veganska brownie recept som använder svarta bönor istället för ägg. Om du älskar efterrätter till frukost är en svartbönsbrun ett bra hälsosamt alternativ.

Dessa bönor är också förpackade med fiber som hjälper till vid matsmältningen. Fibern i dessa bönor kommer också att hjälpa till att sänka kolesterolet och öka din övergripande hjärthet som är en allround seger. Bönor är en komplex karb och ett protein vilket innebär att kroppen tar längre tid att smälta dem än enkla kolhydrater. Detta hjälper dig att känna sig fylligare längre vilket är bra för alla på en diet. De är också fulla av vitaminer som B6 som hjälper till att öka ditt humör.

Ju mer du äter

Bönor kan göra vissa människor otroligt snygga men det finns sätt att undvika detta. Konserverade bönor är vanligtvis enklare på matsmältningsbanan än torra bönor. Blötläggning av dina bönor över natten innan du lagar mat kan också hjälpa till. Biprodukter som beano kan också hjälpa dig att smälta dina bönor.

Svarta bönor som frukostmat

Att lägga svartbönor i din frukostmat kommer också att hjälpa ditt humör, eftersom det hjälper till att stabilisera ditt blodsocker. Detta innebär att inklusive bönor i din frukost eller lunch kan hjälpa till att förhindra att mitten av eftermiddagen sänker sömnighet och surt humör.

Mer om svarta bönor:

kokböcker

The Daily Bean