Brödmaskinens grunder och recept

Brödmaskinen kan vara en fantastisk apparat om du följer några speciella regler. Du måste noggrant läsa igenom instruktionerna och manualerna som följer med din maskin, eftersom det kommer att lära dig grunderna för brödmaskinen. Och för dina första försök, använd recepten i maskinens receptbok, eftersom de har utvecklats för framgång med den specifika produkten.

Känner du inte din brödmaskinens kapacitet?

Här är ett bra tips: Grunderna för brödmaskinbakning: Har alla ingredienser vid rumstemperatur, följ noggrant igenom receptens ingredienslagringsanvisningar, mäta korrekt, använd brödmjöl och snabbmat eller bröd maskinjäst, träna med grundläggande recept först och kontrollera degen konsistens efter knådning.

Du kan till och med använda maskinen bara för knådning och stigning, sedan forma brödet med fina tekniker, och få en boll att uppfinna dina egna speciella brödrecept!

Använd informationen nedan för att använda din brödmaskin till sin fulla kapacitet. Du lär dig vad du ska leta efter när du köper en maskin , hur man jämför funktioner och märken, brödmaskinsstorlekar (visste du att det nu finns horisontella brödmaskiner?), Felsökningstabeller och tips, hur man konverterar vanliga recept till brödmaskinen , och generiska instruktioner. Försök sedan de fantastiska recepten på nästa sida!

Informativa platser:

Det är viktigt att noggrant läsa igenom instruktionerna och manualerna som följer med din brödmaskin.

Och för dina första försök använder du recepten som följer med maskinen, eftersom de har utvecklats för framgång med den produkten. Se till att dina ingredienser är färska och mäta noggrant. Ha alla ingredienserna vid rumstemperatur och tillsätt dem så att receptet anger, särskilt om du använder fördröjd startfunktion. Vanligtvis anger recepten att vätskor tillsätts först, sedan salt, socker, mjöl och slutligen jäst.

Jag anser att det viktigaste steget i att använda en brödmaskin är att kontrollera degen ca 10 minuter i knådningscykeln innan brödet börjar stiga. Om degen är för torr eller för våt vid detta tillfälle, kommer den färdiga produkten inte att vara rätt. Var inte rädd för att lyfta locket och knippa degen. Den ska känna sig mjuk, mjuk, fjädrande och lite klibbig. Om det är för torrt, lägg till 1 matsked vatten och testa igen. Fortsätt tillsätt vatten tills degen är rätt konsistens. Om degen är för våt, lägg till 1 matsked mjöl åt gången, tills degen är mjuk, mjuk och fjädrande.

Se till att ta bort brödet och pannan från maskinen så snart bakningen är klar. Låt brödet vila i pannan i 10 minuter innan du försöker ta bort det.

Denna kylperiod gör brödet lättare att ta bort från pannan och skorpan blir oskadad. När du får mer erfarenhet, säljer King Arthur Flour många olika typer av brödförstärkare, du kan försöka förbättra texturen, kvaliteten och fräschheten i ditt hemlagade bröd.

Bröd maskin recept