Gobhi Chana Tikka Masala - Blomkål och Kyckling Tikka Masala

Gobhi Chana Tikka Masala är härlig vegetarisk alternativ till en icke-vegetarisk indisk favorit! Du kan göra det med många olika grönsaker men den här kombinationen av kikärter och blomkål smakar riktigt bra! Tikka-såsen är lätt att laga i förväg och frysa. Tillsätt inte grädden tills du är redo att värma och äta. Tina, värm genom, tillsätt kikärter och blomkål och grädde och rör om. Servera på en säng av vanligt, kokt Basmati-ris eller med het Naan!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Efter noggrann tvätt, sätt blomkålen i en stor, djup skål och täck med varmt vatten. Tillsätt saltet och blanda väl. Låt blommorna blötläggas i 15 minuter och dränera sedan vattnet och behåll floretterna åt sidan.
 2. Öppna kanen av kikärter i en sikt och tvätta under rinnande vatten tills vattnet löper klart. Håll åt sidan.
 3. För att göra Tikka-såsen / såsen: Värm oljan i en djupgryta på en medelflamma och lägg till de finhackade lökarna. Sauté tills löken är mjuk och genomskinlig.
 1. Lägg nu bägarna med grönt kardemumma (dela dem lite först) och vitlök. Stek i 2-3 minuter.
 2. Tillsätt garam masala pulver , brunt socker, hackade tomater, markerade mandlar och rör om att blanda alla tillsammans bra. Sauté tills tomaterna är mjuka och tjocka pastaformer. När masala-pastaen är verkligen klar, börjar oljan skilja sig från den och bildar en glans på toppen av masalaen.
 3. Lägg till kikärterna och rör om att blanda väl. Koka i 10 minuter.
 4. Lägg nu blomkålflororna och rör försiktigt för att undvika att bryta dem. Koka i 2-3 minuter eftersom du vill hålla dem knasiga.
 5. Tillsätt sedan grädden och blanda väl. Stäng av värmen.
 6. Garnera skålen med hackade korianderblad och servera på en bädd av slätt, kokt Basmati-ris eller varmt med nybyggda, heta Naans .

Tips:

För att få en äkta smokey restaurang smak i din hemlagad Blomkål och Chickpea Tikka Masala.

 1. Gör en liten skål av aluminiumfolie och lägg på toppen av den kokta Blomkålen och Kikärten Tikka Masala när den kokas.
 2. Medan du lagar karryen, bränna du en golfbollstorlek klump kol till röd het. Placera denna bit kol i folien "skål" och omedelbart täcka skålen.
 3. Låt stå i 5 minuter. Avtäck, ta bort kol och folie "skål", garnera Blomkålen och Kikärt Tikka Masala och servera.

En annan Tips:

Du kan också grilla blomkålen innan du lägger till curry! Att göra detta:

 1. Följ de första stegen för tvättning och blötläggning i saltat vatten (som ovan).
 2. Torka sedan noggrant, klappa torrt och krydda med nymalda röda chiliflingor.
 1. Grilla i ugnen i 10-12 minuter, vrid ofta med ett par tangar. Ta bort och håll dig redo att lägga till curry på rätt stadium.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 424
Totalt fett 27 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 45 mg
Natrium 1,359 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 9 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)